Israil Basbakani Netanyahu Açiklamasi 'Savunma Sistemlerimiz Konuslandirildi, Her Türlü Senaryoya Hazirlikliyiz'

Israil Basbakani Binyamin Netanyahu beklenen Iran saldirisina yönelik yaptigi açiklamada, “Savunma sistemlerimiz konuslandirildi ve hem savunmada hem de saldirida her türlü senaryoya hazirlikliyiz" dedi.

Israil Basbakani Binyamin Netanyahu, yaptigi videolu açiklamada, Israil’in Iran’dan gelecek dogrudan bir saldiriya hazir oldugunu ve ayni sekilde karsilik verecegini söyledi.

Netanyahu, “Son yillarda ve hatta son haftalarda Israil, Iran’dan gelebilecek dogrudan bir saldiri ihtimaline karsi hazirlik yapmaktadir. Savunma sistemlerimiz konuslandirildi ve hem savunmada hem de saldirida her türlü senaryoya hazirlikliyiz. Israil devleti güçlüdür, IDF güçlüdür, halk güçlüdür” dedi.

ABD, Ingiltere, Fransa’nin yani sira birçok ülkenin Israil’in yaninda durdugunu belirten Netanyahu, “Net bir ilke belirledim. Kim bize zarar verirse, biz de onlara zarar verecegiz. Kendimizi her türlü tehdide karsi savunacagiz ve bunu sakince, kararlilikla yapacagiz” ifadelerini kullandi.

Israil vatandaslarina da seslenen Netanyahu, "Siz Israil vatandaslarinin da sükunetinizi korudugunuzu biliyorum. Sizleri Iç Cephe Komutanligi’nin direktiflerini dinlemeye davet ediyorum. Birlikte ayaktayiz ve Tanri’nin yardimiyla tüm düsmanlarimizin üstesinden gelecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA