Elazig Belediyesi Meclis Toplantisinda Komisyon Üye Seçimi Yapildi

Yeni dönemin ilk oturumunun gerçeklestigi Elazig Belediyesi Meclis toplantisinda, komisyonlar için üye seçimleri yapildi. 5 üye sayisina sahip komisyonlar için yapilan seçimde AK Parti üyeleri 23 oy alarak komisyonlarda yer alirken, CHP ve Yeniden Refah Partisi’nin üyeleri, salt çogunluk olan 20 oya ulasamadi ve komisyonlarda yer alamadi. Çogunlugun saglanamamasinin ardindan gerginlik yasandi.

Elazig Belediyesi Meclis Toplantisinda Komisyon Üye Seçimi Yapildi
31 Mart Mahalli Idareler Seçimlerinin ardindan yeni dönemin ilk Elazig Belediyesi Meclis toplantisi, Belediye Baskani Sahin Serifogullari Baskanliginda gerçeklestirildi.

37 Belediye Meclis adayinin bulundugu Elazig Belediyesi Meclis toplantisinin 1. oturumunda, komisyonlara üye seçimleri gerçeklestirildi.

3 üye sayisina sahip komisyonlara AK Parti disinda diger partilerin meclis sayilari yeterli olmadigi için üye veremedi. 5 üye sayisina sahip komisyonlar için de 3 AK Parti, 2 de CHP ve Yeniden Refah Partisi üye önerisinde bulundu. 37 Meclis Üyesinin hür iradesi ile gerçeklestirilen yapilan seçimlerin ardindan AK Parti üyeleri 23 oy alarak komisyonlara seçildi. CHP ve Yeniden Refah Partisi’nin üyeleri ise salt çogunluk olan 20 oy alamadigi için komisyonlara üye veremedi. Seçimlerin ardindan bu komisyonlar da, 3’er üye sayisina sahip olacak sekilde sekillendi.

Çogunluk saglanamayinca gerginlik çikti

Gelismelerin ardindan seçim sonuçlarina, muhalefet partileri üyeleri tarafindan tepki gösterildi. Demokratik ortamda gerçeklestirilen seçimlerin ardindan muhalefet partilerinin 20 oya ulasamamasi, gerginlik yasanmasina neden oldu. Meclis Baskani Elazig Belediye Baskani Sahin Serifogullari, devreye girmesi ve sagduyulu açiklamalarinin ardindan olaylar büyümeden yatisti.
Kaynak: İHA