Bakan Tunç Açiklamasi '(Antalya'daki Teleferik Kazasi) 13 Süpheli Hakkinda Gözalti Karari Verildi'

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, Antalya’da meydana gelen teleferik kazasinda ilgili isletmenin eylem ve tahliye planinin mevcut olmadigini duyurdu. Tunç, hatti isleten firma ile bakim ve onarimdan sorumlu firmanin sorumlu ve çalisanlarinin da yer aldigi 13 süpheli hakkinda gözalti karari verildigini açikladi.

Tunç, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, 1 Cumhuriyet Bassavcivekili ve 1 Cumhuriyet savcisinin koordinasyonunda 5 kisilik bilirkisi heyeti olusturuldugunu hatirlatarak, “Heyet, kabinlerde mahsur kalan vatandaslarimizi kurtarma çalismalari devam ederken detayli olay yeri inceleme ve kesif çalismasi yapmistir. Bilirkisi heyetinin hazirladigi ön raporda olayin teleferigin tasiyici direklerinin baglanti noktalarinda yer alan baglanti elemanlarinin yetersiz olmasi/korozyona ugramasi ve tasiyici direklerde yer alan makara sistemlerinin hasarli olmasi nedenleriyle tasiyici diregin baglanti noktasindan kirildigi degerlendirilmektedir” ifadelerine yer verdi.

Paylasiminda ilgili isletmenin acil eylem ve tahliye planinin mevcut olmadiginin tespit edildigini belirten Tunç, “Bahsi geçen teleferik hattini isleten firma ile yine teleferik hattinin bakim ve onarimindan sorumlu firmanin sorumlu ve çalisanlarinin da aralarinda yer aldigi 13 süpheli hakkinda gözalti karari verilmistir” bilgisini paylasti.
Kaynak: İHA