Antalya'daki Kaza Sonrasi Izmir'deki Teleferige Ilgi Azaldi

Antalya’da hareket halindeki teleferik kabinlerinden birinin düsmesi, Izmir Balçova’da bulunan teleferik tesislerine yapilan ziyarette de büyük oranda azalmaya sebep oldu.

Antalya'daki Kaza Sonrasi Izmir'deki Teleferige Ilgi Azaldi
Antalya’nin Konyaalti ilçesinde bulunan, 605 rakimli Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri’nde sefer halinde olan teleferikte kabinlerden biri dün bilinmeyen bir sebepten dolayi düsmüs, olayda 1 kisi ölmüs, 2’si çocuk 7 kisi yaralanmisti. Yasanan kazanin ardindan Balçova Teleferik Tesisleri’ne ilgi büyük oranda azaldi. 7’den 70’e her yastan vatandasin ziyaret ettigi tesiste seferler düzenli bir sekilde devam ederken, bayram tatili sürecindeki günlük ziyaretçi sayisinda, kazadan sonra hafta sonu itibariyla düsüs görüldü.

Teleferige binmek için gelen kimi vatandaslar kazanin etkisiyle korktugunu belirtse de kimileri ise güvenerek bindigini ifade etti.

Bayram tatili için Tekirdag’dan Izmir’e gelen Taha Canpolat, teleferigi ailecek ziyaret etmek istediklerini belirterek, “Teleferikten çok keyif aldik. Kazadan haberimiz oldu. Teleferige daha önce de giden arkadaslarimiz ve akrabalarimiz oldugundan dolayi, bir de tedbirli bir sekilde yönetildigini bildigimiz için güvenli bir sekilde geldik” diye konustu.

Arkadasiyla teleferige gelen Vedat Dogan teleferigin de riskinin bulundugunu söyledi.

Teleferige ilk defa geldigini anlatan Dogan, "Burasi gezilecek güzel yerlerden biri. Arkadasim tavsiye etti. Teleferik kazasina çok üzüldük. Teleferikteyken biraz tereddüt ettim. Iniste ve çikista çok sarsinti oluyor. Kazada ölenlere Allah rahmet eylesin" dedi.



“Teleferige 8 kisi bindik, bu dogru degil”

Teleferige kalabalik binilmesinin tehlikeli olduguna deginen ziyaretçi Hamdullah Avci da, “Antalya’da arkadaslarimiz kaza yasadi. Allah’tan rahmet diliyoruz. Yarali olanlara Allah’tan sifa diliyorum. Biz teleferige 8 kisi bindik. Bu dogru bir sey degil, korktum. Belki teleferige 7-8 defa bindim. Kaç kisi gelirsek hepimiz o sayida bir teleferige biniyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Teleferik kazasindan etkilendik”

Teleferige ailesiyle birlikte gelen bir diger ziyaretçi Sevda Köroglu, teleferik kazasindan etkilendigini fakat korkusunu yenerek teleferige bindigini belirtirken, kizi Tugçe Köroglu, “Annesinin yukari dogru çikarken ve asagi inerken korktugunu, fakat simdi alistiklarini söyledi.

Köroglu kazada yaralananlara da geçmis olsun dileklerini ileterek ölenlere de bas sagligi diledi.
Kaynak: İHA