Antalya Büyüksehir Belediye Meclisi Yeni Dönemin Ilk Toplantisini Yapti

Antalya Büyüksehir Belediye Meclisi, yeni dönemin ilk toplantisini yapti. Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek’in teleferik kazasi kurtarma çalismalarini takip etmek üzere olay yerinde olmasi nedeniyle meclisi en yasli üye sifatiyla AK Parti Ibradi Meclis üyesi Kemal Çiftçioglu açti. Kurtarma operasyonunun sona ermesinin ardindan Meclisi’e gelen Baskan Böcek, mecliste 5 yil boyunca Antalya adina önemli çalismalara imza atacaklarini belirterek, meclis üyelerine basarilar diledi.

Antalya Büyüksehir Belediye Meclisi Yeni Dönemin Ilk Toplantisini Yapti
Antalya Büyüksehir Belediye Meclisi, 31 Mart Mahalli Idareler Genel Seçimlerinin ardindan yeni üyeleri ile yeni dönemin ilk toplantisini gerçeklestirdi. 16 gündem maddesini görüsmek üzere toplanan meclis, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarina saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi, Meclis toplantisinda, Cumhuriyet Halk Partisi, Adalet ve Kalkinma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Demokrat Parti ve Iyi Parti grup sözcüleri birlik beraberlik mesaji vererek, meclise 5 yillik görev süresi boyunca basarilar diledi.

Meclis baskani seçildi

Meclis’te ilk olarak Antalya Büyüksehir Belediye Meclisinde görev yapacak olan Divan Katibi, Meclis Baskan Vekilleri, encümen üyeleri ve komisyon üyeleri seçimi yapildi. Yapilan gizli oylama sonucunda Divan Kâtipligine Cumhuriyet Halk Partisi’nden Taylan Sanli ve Müge Gezginci Ünsal seçilirken, Meclis Baskan Vekilleri ise Cumhuriyet Halk Partisi’nden Bayram Ali Çeltik ve Utku Hasan Eminoglu oldu. Seçimin ardindan en yasli üye sifatiyla meclisi açan Kemal Çiftçioglu yerini Bayram Ali Çeltik’e devretti.

Baskan Böcek teleferik kazasi ile ilgili bilgi verdi

Teleferik kazasiyla ilgili son kazazedenin de kurtarilmasinin ardindan Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, meclise gelerek toplantiya baskanlik etti. Meclis üyelerini selamlayan Baskan Böcek, kurtarma çalismalariyla ilgili meclise su bilgileri verdi:

“Dün 17.28’de bir kaza yasadik. Öncelikle bir vatandasimiz hayatini kaybetti. Allah’tan rahmet diliyorum. Yarali 10 vatandasimiza Büyüksehir Belediye Meclisimiz adina acil sifalar diliyorum. Saat 17.28 itibariyle Itfaiye Daire Baskanimiz aradi hemen olay yerine ulastik, kriz masasi olusturduk. Ilk açiklamayi yaptik. Hiç uyumadik. Kriz masasinda Sayin Valimiz, AFAD baskanimiz olmak üzere milletvekillerimiz vardi. CHP Genel Baskan Yardimcimiz vardi, tüm kurum kuruluslar vardi. Içisleri Bakanimiza, tesekkür ediyorum. Su an itibariyle 174 vatandasimizi kurtardik. Antalya Büyüksehir Itfaiyemiz basta Istanbul, Ankara Denizli, Mugla, Balikesir Belediyemizin ekipleri geldi. Mugla Belediye Baskanimiz kendisi gelip, çalismalara katildi.



Antalya Büyüksehir Belediye Meclisi’nin seçimlerin ardindan gerçeklestirdigi ilk toplantinin hayirli olmasini dileyen Baskan Böcek söyle konustu:

“Antalya’mizda seçimler yapildi. Muhtarlarimiz seçildi, 19 ilçe belediye baskanimiz seçildi Antalyalilara bir kez daha huzurunuzda tesekkür ediyorum Antalya’da demokrasi kazandi. Bütün çalisma arkadaslarima tesekkür ediyorum. Önce bize oy verenlere tesekkür ediyorum. Oy veren vermeyen bütün vatandaslarimizin emrinde olacagimi bir kez daha ifade ediyorum. Bu meclisi sizlerle beraber hep birlikte yönetecegiz. Herkesi kendi belediye baskanimiz, kendi partili belediye baskanimiz gibi görecegim. Sizlerle beraber Antalya’da bes yili azimle, gururla birlikte devam ettirecegiz. Hiçbir kimseyi ötekilestirmeden, siyaset yapmadan beraberce çalisacagiz. Seçimlerimizin tekrar sizlere, Antalya’miza hayirli olmasini diliyorum. Basarilar diliyorum.”

Ihtisas komisyonlari belirlendi

Yapilan gizli oylamayla 1 yil süreyle görev yapacak encümen üyeleri Cumhuriyet Halk Partisi’nden Adnan Kabaagaç, Büsra Özdemir, Mustafa Bilici, Nazmi Gündüz, Zafer Tan’dan olustu. Mecliste ayrica 1 yil süreyle görev yapacak olan ve 5 kisiden olusmasina karar verilen komisyon üyeleri de seçildi. Buna göre komisyonlarda görev alacak isimler su sekilde belirlendi:

Plan ve Bütçe Komisyonu: Ahmet Aydin (CHP), Osman Sert (CHP), Erkan Çelik (CHP), Mehmet Balik (CHP), Kemal Sancaktar (AK Parti)

Imar ve Bayindirlik Komisyonu: Mithat Aras (CHP), Sidika Gökyar Kizilca (CHP), Hasan Can Kamburoglu (CHP), Burak Çeker (CHP), Hasan Cumhur Göncü (AK Parti)

Çevre ve Saglik Komisyonu: Celal Koç (CHP), Refik Emre Altekin (CHP), Gülsüm Özer (CHP), Müge Gezginci Ünsal (CHP), Murat Menzilcioglu (AK Parti)

Egitim, Kültür, Gençlik, Spor Komisyonu: Nilüfer Deveci (CHP), Metin Yarasçi (CHP), Önder Kurnaz (CHP), Hasan Akkoyun (CHP), Tugba Er (AK Parti)

Ulasim Komisyonu: Riza Maden (CHP), Süleyman Tursun (CHP), Erdal Yayici (CHP), Ismail Sentürk (CHP), Levent Konur (AK Parti)

Birliklerde görev alacak üyeler

Antalya Büyüksehir Belediye Meclisi ayrica Akdeniz Belediyeler Birligi, Tarihi Kentler Birligi, Saglikli Kentler Birligi, Yagli Güres Düzenleyen Kentler Birligi, ANTAB ve Akdeniz Belediyeler Birligi’nde görev alacak üyeleri de belirledi. Tarihi Kentler Birligi üyeleri Mehmet Tufan (CHP), Sadik Dizdaroglu (CHP), Güler Ercan (CHP) olurken, Saglikli Kentler Birligi üyeleri ise Cumhuriyet Halk Partisi’nden Nihat Karayel, Koray Küçüksari ve Nilüfer Deveci olarak belirlendi. Yagli Güres Düzenleyen Kentler Birligi üyeligine ise Cumhuriyet Halk Partisi’nden Hasan Aydin, Ismail Sentürk, Ergüven Yilmaz ve Erkan Demirci seçildi.

ANTAB’A 11 asil üye

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek’in dogal üyesi oldugu ANTAB için 11 asil üye ve 5 yedek üye gizli oy ile belirlendi. Cumhuriyet Halk Partisi’nden Askin Yenier, Mithat Aras, Müge Gezginci Ünsal, Hasan Can Kamburoglu, Nazmi Gündüz, Semih Top, Mehmet Ali Çobanoglu, Riza Maden, Refik Emre Altekin, Koray Küçüksari ve Hasan Aydin ANTAB’a asil üye olarak seçildi.

Akdeniz belediyeler Birligi üyeleri belirlendi

Akdeniz Belediyeler Birligi’nde görev alacak 12 üye; Cumhuriyet Halk Partisi’nden Büsra Özdemir, Sükrü Koçak, Yücel Yücesan, Mahmut Köse, Ulas Özgen, Mehmet Kula, Sadik Dizdaroglu, Rüstü Peker, Erdogan Erdogan, Mustafa Bilici, Recep Karatop, Yusuf Kumbul’dan olustu. Antalya Büyüksehir Belediye Meclisi’nde 2023 yili Faaliyet Raporu ve 2023 yili Denetim Komisyonu Raporu da oy birligiyle kabul edildi.
Kaynak: İHA