Tatilciler Dönüs Yolunda Açiklamasi 43 Ilin Geçis Noktasinda Kilometrelerce Araç Kuyrugu

Ulasimda 43 ilin geçis noktasindaki "kilit kavsak" Kirikkale’de geri dönüs için yollara akin eden tatilcilerin olusturdugu kilometrelerce araç kuyrugu dron ile havadan görüntülendi.

Tatilciler Dönüs Yolunda Açiklamasi 43 Ilin Geçis Noktasinda Kilometrelerce Araç Kuyrugu
Türkiye’nin en önemli karayolu geçis güzergahlarindan 43 ilin geçis noktasindaki "kilit kavsak" Kirikkale’de, Ramazan Bayrami tatili dolayisiyla trafik yogunlugu yasandi. Ankara-Samsun D-200 karayolu üzerindeki Baliseyh ilçesinden baslayan araç trafigi, Yahsihan ilçesine kadar uzadi. Yaklasik 25 kilometre kadar olusan trafik yogunlugu dron ile havadan görüntülendi.

Yasanan yogunluk sebebiyle araçlar yavas ilerlerken, Kirikkale-Kayseri kara yolunun kesistigi kavsakta da araçlar tampon tampona ilerledi.

Ulasimin aksamamasi için de trafik ekipleri ise bölgede yogun mesai harciyor. Trafik akisinin yogun oldugu bazi noktalarda zaman zaman maddi hasarli kazalar meydana geldi. Karayollari ekipleri, bayram süresince trafigin yogun oldugu bazi kavsaklari geçici olarak araç geçisine kapatti. Trafik yogunlugunun hafta sonuna kadar artarak devam etmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA