Sel Felaketi Köy Yolunu Ikiye Ayirdi, Ekipler Hamile Kadin Için Seferber Oldu

Mus’ta saganak yagis sonrasi yasanan sel nedeniyle köy yolu ikiye ayrilirken, Il Özel Idaresi ve saglik ekipleri dogum sancisi baslayan kadina ulasmak için seferber oldu.

Sel Felaketi Köy Yolunu Ikiye Ayirdi, Ekipler Hamile Kadin Için Seferber Oldu
Mus’ta bir haftadir süren saganak yagis bazi yerlerde hayati olumsuz etkilemeye devam ediyor. Hasköy ilçesine yaklasik 15 kilometre uzakliktaki Yerkaya köyüne bagli Yaprakli mezrasinda dogum sancisi baslayan 34 yasindaki S.Ö. için yakinlari tarafindan 112 Acil Çagri Merkezine haber verildi.

Ikiye ayrilan yol nedeniyle köye ulasamayan saglik ekipleri ise Il Özel Idaresi’nden yardim istedi. Ekipler, sel felaketinin yasandigi Mezrada dogum sancisi yasayan bir kadina ulasmak için yogun çaba harcadi. Il Özel Idaresi ekipleri, selin neden oldugu yollarin onarimi için çalisirken, saglik ekipleri ise köydeki hastaya ulasmak ve gerekli müdahaleleri yapmak için görevlerini yerine getirdi.

Evde ilk müdahalesi yapilan S.Ö., ambulansla Mus Devlet Hastanesine götürüldü. S.Ö.’nün dogum yaptigi ve saglikli bir kiz çocugu dünyaya getirdigi ögrenildi.
Kaynak: İHA