Sarp Sinir Kapisi'nda Bayram Ilk Iki Gününde 44 Bin Yolcu Giris- Çikis Yapti

Artvin’de, Türkiye’nin Kafkaslar ve Orta Asya’ya açilan en önemli sinir geçislerinden olan Sarp Sinir Kapisi’nda bayram yogunlugu yasaniyor. Bayramin 1. ve 2. günü verilerine göre, 44 bin 890 yolcu Sarp Sinir kapisindan giris ve çikis yapti.

Sarp Sinir Kapisi'nda Bayram Ilk Iki Gününde 44 Bin Yolcu Giris- Çikis Yapti
Ramazan bayramini yurt disinda geçirmek isteyen vatandaslar Artvin’in Kemalpasa ilçesindeki Sarp Sinir Kapisindan Gürcistan’a geçti. 9 günlük bayram tatilini de firsat bilen vatandaslar, Karadeniz turu kapsaminda tatillerini Batum’da sonlandirdi. Sarp Sinir Kapisindan Ramazan Bayrami dolayisiyla bayramin 1. ve 2. günü verilerine göre giris yapan yolcu sayisi, 26 bin 440 olurken, giris- çikis yapan yolcu sayisi ise 44 bin 890 olarak belirtildi. Bayramin son günü ve tatil süresince bu sayinin artacagi ifade edildi.

Istanbul’dan motosikletle Karadeniz turu yapan Bayram Demirkaya, esiyle tatil yolculugunu Batum’da tamamladiklarini ifade ederek, “Esimle motosikletle seyahat ediyoruz. Karadeniz boyunca Trabzon, Giresun, Ordu’yu gezdik. Ardindan gezimizi Gürcistan’da tamamladik. Gürcistan’i gezdikten sonra tekrardan Istanbul’a dönecegiz” dedi.

Abdurrahman Ünsal ise “Istanbul’da yasiyorum. Ailecek gezmeye geldik. Trabzon, Rize, Artvin gezdikten sonra, Batum’u da gezmek istedik. Çocugumun kimliginin üzerinde fotograf olmadigi için ben giremedim. Ailenin diger üyeleri girip geziyor. Biz de onlari bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA