Giresun'un Pamukkalesi'ne Ziyaretçi Akini

Giresun’daki Göksu Deresi’nde büyüklü küçüklü dört gölden olusan Mavi Göl ve Göksu Travertenlerinin de içinde bulundugu Kuzalan Tabiat Parki’nda bayram tatili yogunlugu devam ediyor.

Giresun'un Pamukkalesi'ne Ziyaretçi Akini
Giresun’un Dereli ve Sebinkarahisar ilçe güzergahinda Karadeniz’in sodali gölleri arasinda yer alan Mavi Göl ve Pamukkale’ye benzerligiyle bilinen Göksu Travertenleri bayram tatilinde ziyaretçi akinina ugradi. Son yillarda turistlerin gözde mekanlari arasina giren Mavi Göl ve Göksu Travertenlerinin bayram tatilini firsat bilen ziyaretçiler sodali suyun ve doganin tadini doyasiya çikardilar.

Bayram tatili boyunca günlük 15 ila 20 bin kisinin ziyaret ettigini söyleyen Yavuzkemal Belde Belediye Baskani Adem Önal, “Giresun’un en önemli turizm alanlarindan birisi olan beldemiz sinirlari içerisindeki Kulakkaya Yaylasi’dir. Sodali olmasi nedeniyle turkuaz rengiyle dikkat çeken Mavi Göl ve Göksu Travertenleri de Kulakkaya Yaylamiz güzergahindadir. Giresun’a yaklasik 45 kilometre mesafede bulunan Mavi Göl ve Göksu Travertenlerinden sonra Kulakkaya Yaylasi’na ulasan ziyaretçiler essiz doga manzarasinin tadini çikarabiliyorlar. Her geçen gün turizm cazibe merkezi haline gelen Mavi Göl, Göksu Travertenleri ve Kulakkaya Yaylasi’na ziyaret günlük 15 ila 20 bini bulmaktadir. Bu sayinin yaz tatilinde günlük 100 bini bulacagini görüyoruz” dedi.

Giresun’un Pamukkale’si de güzel

Mavi Göl ve Göksu Travertenlerini sehir disindan ziyarete gelenlerden Mehmet Çakir ise ismini çok duydugunu ancak ilk defa gelme firsati yakaladigini belirterek, “Herkese bu essiz doga güzelligini tavsiye ediyorum. Pamukkale’yi görmek için ille de Denizli’ye degil, Giresun’a da gelmek gerekir. Giresun’un Pamukkalesi de çok güzel bir yer” dedi.

Kaynak: İHA