Antalya'daki Teleferik Kazasinda 18 Kisi Tahliye Edildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD), Antalya’da meydana gelen teleferik kazasina iliskin, "Çalismalara destek vermek üzere Ankara, Erzurum, Bursa ve Afyon illerimizden toplam 80 profesyonel dagci ekibi, 4 helikopter ve 1 askeri kargo uçagi bölgeye görevlendirilmistir. Toplam 18 vatandasimiz tahliye edilmis olup kurtarma çalismalari profesyonel ekiplerimiz tarafindan sürdürülmektedir" açiklamasinda bulundu.

Antalya'daki Teleferik Kazasinda 18 Kisi Tahliye Edildi
AFAD tarafindan Antalya’nin Tünektepe mevkiinde bulunan teleferik vagonu kazasina iliskin açiklama yapildi. Olay sonrasi bir vatandasin hayati kaybettigi ve 7 vatandasin ise yarali oldugu ifade edildi. Kurtarma çalismalarinin devam ettigi belirtilerek, sunlar kaydedildi:

"AFAD, Itfaiye, 112 Saglik, UMKE, Emniyet, Sahil Güvenlik Komutanligi ve STK ekiplerimizden; 150 personel, 2 Sahil Güvenlik helikopteri ile araliksiz devam etmektedir. Çalismalara destek vermek üzere Ankara, Erzurum, Bursa ve Afyon illerimizden toplam 80 profesyonel dagci ekibi, 4 helikopter ve 1 askeri kargo uçagi bölgeye görevlendirilmistir. Toplam 18 vatandasimiz tahliye edilmis olup kurtarma çalismalari profesyonel ekiplerimiz tarafindan sürdürülmektedir."
Kaynak: İHA