Yeni Sezonda Gelinlik Fiyatlari 15 Bin TL'den Basliyor

Dügün sezonunun yaklasmasiyla birlikte gelinliklere olan ilgi de artti. Son zamanlarda yogun siparis aldiklarini ve fiyatlarin 15 bin TL’den basladigini belirten Gelinlik Tasarimcisi Bahar Demir, "Çok kusursuz bir sezona giris yapiyoruz" dedi.

Yeni Sezonda Gelinlik Fiyatlari 15 Bin TL'den Basliyor
21 yildir gelinlik tasarlayan Bahar Demir, yaz aylarinin yaklasmasiyla birlikte is yogunluklarinin arttigindan söz etti. Gelinliklerde 2024 yilinda tek bir trend olmadigindan bahseden Demir, üretim sürecinde her bütçeye uygun gelinlikler üretmeyi amaçladiklarini, bunun yaninda sade gelinlik tercih edenlerin saten gelinlik ya da Helen tarzi ag kesim, gösteris sevenlerin ise godeli ve pileli modeller ile prenses gelinligi olarak tabir ettikleri modelleri tercih ettiklerini söyledi.



Gelinligin genç kizlarin vazgeçilmez hayallerinden oldugunu hatirlatan Demir, "Gelinlik bizim genç kizlarimizin vazgeçilmez hayallerinden bir tanesi. Bütün genç kizlar 18’li yaslarina geldiklerinde hedeflerinde ve hayallerinde bir gelinlik vardir. Eger ki dügünlerinde bu modeli giymedikleri takdirde ömürleri boyunca bunun mutsuzlugunu yasayabiliyorlar. Bu yüzden bizim için çok önemli ve kiymetli. Bunun çalismasi da bizim için çok zevkli. Birçok insanin, birçok genç kizin hayallerini gerçeklestiriyor, düslerinin gerçeklesmesine sebep oluyoruz" seklinde konustu.



3 gün ila 1 ay arasinda sürüyor, fiyatlari 15 bin TL’den basliyor

Isçiligin yogunluguna göre üretim sürecinin degiskenlik gösterdigini belirten Demir, "Dikimi, kesimi ve tasarimiyla 3 günde ürettigimiz bir gelinligimiz de, üretimi 1 ay süren gelinligimiz de var. Isçiligine ve üzerinde kullanacagimiz malzemeye göre degisiyor. Her sey bunlari etkileyebiliyor. Her bütçeye uygun bir sekilde fiyatlandirilan gelinliklerimiz var. 15 bin TL’den basliyor ve 150 bin TL’ye kadar ulasiyor. Isçiligin yaninda gelinligin üzerinde kullanacagimiz taslar ve danteller fiyati etkileyen temel unsurlar" sözlerine yer verdi.

"Çok kusursuz bir sezona giris yapiyoruz"

Artan siparis yogunlugu nedeniyle dügün sezonun bu yil yogun geçmesini beklediklerini ifade eden Demir, "Bu sezon çok güzel olacak. Siparislerin müsterilerden gelis durumlarindan belli zaten. Birkaç yildir piyasadaki herkes biliyor ki pandemi ya da Ramazan ayi bizim sezonumuzu bölüyordu. Ama su anda çok kusursuz bir sezona giris yapiyoruz. Çok güzel bir zaman oldu. Hem Ramazan ayi bitti, hem de pandemi yok artik. Insanlar rahatça dügünlerini yapabilecegi gibi, bizi de çok yogun bir yaz sezonu bekliyor" dedi.



Yilin birçok trendi var

2024 yilinin gelinlik trendleri hakkinda da bilgi veren Demir, "Bu yilin trend giden modelleri arasinda; A kesim prenses gelinligi ile godeli ve pileli dedigimiz tarzlar ile saten gelinlik tarzlarimiz var. Sade bir gelinlik isteyenler tercihen saten gelinlik ya da Helen tarzi ag kesim istiyorlar. Gösteris sevenler de godeli ve pileli dedigimiz modeller ile prenses modelleri tercih ediyorlar. Biz de yönlendiriyoruz müsterilerimizi. Fiziklerine göre hangi modellerin uygun olacagini göstermek amaçli birkaç model denetebiliyoruz kendileri de fark ederek ikna olsunlar diye. Bazen hayallerindeki gelinligin modeli kendi fiziklerine de uygun olmayabiliyor. Bu yüzden de yardimci oluyoruz aslinda. Yine elbette son karari onlara, kendilerine birakiyoruz, o sekilde yardimci oluyoruz" ifadelerini kullandi.

"Çalisirken kendimi ressam gibi hissediyorum"

Demir ayrica, 21 yildir bu sektörde hizmet verdigini ve isini keyif alarak yaptiginin altini çizdi. Çalisirken kendini ressam gibi hissettigini belirten Demir, "Ben çalisirken sahsen kendimi ressam gibi hissediyorum. Kagit üzerinde degil de kumasin üzerinde biz bu sekilleri veriyoruz. Hayal ediyoruz ve onu gerçeklestirmeye çalisiyoruz tasarim yaparken. Birinin üzerinde gördügüm zaman o kadar mutluluk veriyor, keyif veriyor ki bize emegimizin karsiligini bu sekilde aliyoruz aslinda" diye konustu.

Kaynak: İHA