Israil'den Iran Açiklamasi Açiklamasi 'Tetikteyiz Ve Hazirlikliyiz'

Israil Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari, Iran’dan gelebilecek saldirilara karsi hazirliklara deginerek, “Tetikteyiz ve çesitli senaryolar için son derece hazirlikliyiz. Durumu sürekli degerlendiriyoruz. IDF’nin sahip oldugu çesitli kabiliyetleri kullanarak saldiri ve savunmaya stratejik ortaklarimizla birlikte haziriz” dedi.

Israil’in Iran güvenlik güçlerinin ölümüne yol açan saldirilari iki ülke arasindaki ipleri gererken, son olarak Sam’da Iran Konsoloslugunun hedef alinmasi gerilimi doruga çikardi. Iran Disisleri Bakani Hüseyin Emir Abdullahiyan’in konsoloslugun hedef alinmasinin karsiliksiz birakilmayacagini söylemesi Israil ve ABD’yi teyakkuza geçirdi. Israil Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari yaptigi açiklamada, Iran’dan gelebilecek saldirilara yönelik yapilan hazirliklara deginerek, “Tetikteyiz ve çesitli senaryolar için son derece hazirlikliyiz. Durumu sürekli degerlendiriyoruz. IDF’nin sahip oldugu çesitli kabiliyetleri kullanarak saldiri ve savunmaya stratejik ortaklarimizla birlikte haziriz” dedi.



“ABD silahli kuvvetleriyle stratejik iliskimiz güçlü”

ABD Merkez Kuvvetler Komutanligi (CENTCOM) Komutani General Michael Kurilla’nin Israil Genelkurmay Baskani Herzi Halevi ile bölgedeki güvenlik sorunlarini degerlendirmek üzere bu sabah ülkeye geldigini belirten Hagari, "ABD silahli kuvvetleriyle stratejik iliskimiz güçlü ve siki. Iran topraklarindan yapilacak bir saldiri, Iran’in Orta Dogu’daki durumu tirmandirma ve baskalarinin arkasina saklanmayi birakma niyetinin açik bir kaniti olacaktir” seklinde konustu.

Hagari, çok basarili bir hava savunma kabiliyetlerinin oldugunu vurgulayarak, sivillerin mevcut ve degismeyen Iç Cephe Komutanligi yönergelerine uymaya devam etmeleri ve tetikte olmalari gerektigini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA