Giresun'da Nisan Ayinda Kar Mücadelesi

Giresun’un Kulakkaya Yaylasi mevkisinde Yavuzkemal Belde Belediyesine bagli ekipler, Nisan ayinda da karla mücadeleye devam ediyor. Kar kalinliginin yer yer 2 metreyi buldugu bölgede ekipler, yol açmak için zorlu çalisma yürütüyor.

Giresun'da Nisan Ayinda Kar Mücadelesi
Kis sartlarinin yogun geçtigi Yavuzkemal Beldesi’ne bagli Kulakkaya Yaylasi’nda yolu kapali kalan yüksek rakimli yerlesim birimlerine ulasmak için çalismalarini bahar aylarinda da sürdürüyor. Yavuzkemal Beldesi’ne bagli Güzyurdu, Hapan, Yuva mahallelerinin yaklasik 2 bin rakimli Bektas baglanti yollarini açmak için 2 metreyi bulan karla mücadele ediyor.

Her yil kasim, aralik aylarinda baslayan karla mücadele çalismalarinin nisan sonu mayis ayi baslarina kadar sürdürdüklerini kaydeden Yavuzkemal Belde Belediye Baskani Adem Önal, "Kulakkaya Yallasi’nin da sinirlari içerine alan beldemizin 2 bin rakimi bulan mahalleleri bulunmaktadir. Buralarda daha çok hayvancilik yapilmaktadir. Yüksek rakimli yerlesim yerleri oldugu için kis erken baslar, geç biter. Bizlerin de karla mücadelesi 6, 7 ay sürer. Bu aylarda mahallelerin obalarina giden yollar açilmak zorunda. Arik herkesin hayvanlari için depoladigi yemi yiyecegi bitti veya bitmek üzere. Bu nedenle hayvanlar artik yavas yavas yaylaya hazirlaniyor. Obalarin yerlesim yerleriyle baglantilari saglanmasi için çalismalarimizi sürdürüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA