Gelin-Kaynana El Ele Verdi, Evlere Girerek Hirsizlik Yaptilar

Bursa’da gelin ile kaynanasinin yaptigi hirsizlik polisi harekete geçirdi. Özel ekip kuran Bursa Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü ekipleri; 17 yil kesinlesmis hapis cezasi bulunan kaynanayi ve yasinin iki kati suç kaydi bulunan 15 yasindaki gelinini suçüstü yakaladi.

Gelin-Kaynana El Ele Verdi, Evlere Girerek Hirsizlik Yaptilar
Olay, merkez Yildirim ilçesi Güllük Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ev sahibi eve girdiginde biraktigi 100 bin lira degerinde ziynet esyasinin yerinde olmadigini gördü. Bunun üzerine yapilan ihbar sonrasi Asayis Sube Müdürlügü Hirsizlik ve Yankesicilik Büro Amirligi ekipleri harekete geçti.

Yakalamak için özel ekip kuruldu

Özel ekip kuran polis, bölgede tüm güvenlik kameralarini ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi’ne (KGYS) ait kameralari titizlikle inceledi. Yapilan incelemelerde süpheli iki kadinin özellikle kör noktalarda ve güvenlik kamerasinin bulunmadigi noktalarda hirsizlik yaptiklari tespit edildi.

Gelin-kaynana kiliktan kiliga girerek hirsizlik yapiyorlar

Kurulan özel ekip sorusturmayi derinlestirdikçe sasirtan detaylar ortaya çikti. Hirsizlik yapan süphelilerin Meral A. (36) ve gelini 26 suç kaydi bulunan E.A. (15) oldugu belirlendi.

Cezaevinde 7 yil kaldi, izinli çikinca yine ilk isi hirsizlik oldu

Ayrica süpheli Meral A.’nin 19 adet hirsizliktan suç kaydi oldugu ve 7 yil boyunca kaldigi cezaevinden izinli çiktigini ve hakkinda 17 yil kesinlesmis hapis cezasinin da bulundugu kaydedildi. Kurulan özel ekip süphelileri yakalamak için dügmeye basti.

Kiliktan kiliga giren gelin ve kaynana suç üstü yakalandi

Polis ekipleri, kiliktan kiliga giren ve güvenlik kameralarinin bulunmadigi noktalarda evlere girerek hirsizlik yapan 15 yasindaki gelin ve kaynanayi yine bir eve girdikten sonra kapida suç üstü yakaladi. Yapilan üst aramalarinda süphelilerin üzerlerinde altin bileklik, zincir yüzük, bin 500 TL olmak üzere toplamda 100 bin TL degerinde malzeme ele geçirildi.

Ifadesi alanin kaynana karistigi olaylar ve 17 yil kesinlesmis hapis cezasi oldugu için tutuklandi. Yasi küçük gelin ise tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.
Kaynak: İHA