Böylesi Görülmedi Açiklamasi Hirsizlar Dükkana Zarar Vermesin Diye Kasaya Harçlik Birakmaya Basladi

Elazig’da hirsizlarin dadandigi caddede sarküteri dükkani bulunan ve daha önce de soyulan esnaf, dükkanina zarar vermemeleri için ilginç bir yönteme basvurdu. Kasanin anahtarini üzerinde birakan ve içerisine hirsizlar için harçlik birakan esnaf, "Bizim kapimiz açik bekliyoruz ama onlardan ricamiz, girdikleri yerlere zarar vermeden isine yarayacak bir sey varsa ihtiyaçlari kadar alip gitsinler" dedi.

Böylesi Görülmedi Açiklamasi Hirsizlar Dükkana Zarar Vermesin Diye Kasaya Harçlik Birakmaya Basladi
Olay, 5 gün önce Kadir Gecesi Sürsürü Mahallesi Mustafa Cemiloglu Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir magazaya giren 3 çocuk hirsiz, müsteri gibi kiyafetleri denemis ardindan 400 bin lira degerinde çaldiklari ürünlerle kayiplara karismisti. Hirsizlar ardindan 200 metre asagisinda bulunan sarküteri dükkanina girmeye karar verdi. Çevre taramasi yapan hirsizlar bir süre sonra is yerinin kapisini kolay bir sekilde açarak içeri girdi. Kasaya yönelen hirsizlar, içerisinde bulunan bin lirayi alarak is yerinden çikti. O anlar güvenlik kamerasina yansirken is yeri sahibinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri inceleme yapti ve hirsizlarin yakalanmasi için çalisma baslatti. Daha önceden is yeri yine soyulan ve komsusunun büyük zarara ugradigini gören sarküteri sahibi Osman Akgün, hirsizlara seslenerek ricada bulundu. Hirsizlar için kasanin anahtarini üzerinde biraktigini ve içerisine de harçlik koydugunu dile getiren Akgün, hirsizlardan dükkanina zarar vermeden kendilerine birakilan parayi alip çikmalarini istedi.

"Güzel hirsiz olduklari için bizim biraktigimiz parayi alip gittiler"

En sonuncu hirsizlik olayinin Kadir Gecesi’nde meydana geldigini dile getiren sarküteri sahibi Osman Akgün, "Daha önce de mahallemizde bizzat kendimizin de yasadigi hirsizlik olayi olmustu, bundan dolayi biz de tecrübeliydik. Son olayda, yeniden bir hirsiz gelirse diye kasaya biraz para biraktik. Sag olsun onlar da güzel hirsiz olduklari için bizim biraktigimiz parayi alip gittiler. Dükkanimiza baska bir zarar vermedikleri için onlara tesekkür ediyorum" diye konustu.



"Hirsizlara bilerek bir harçlik birakmistik"

Hirsizlarin tecrübeli oldugunu vurgulayan Akgün, "Kapiyi ve cami kirmadan kibar ve nazik bir sekilde is yerimize girdiler. Biz zaten para kasasinin anahtarini üstünde birakmistik olur da hirsiz girerse diye onlar da paralari alip gitmisler. Burada dikkat çeken olay bunlarin bu kadar rahat olmasidir. Çok geç bir saat olmamasina ragmen, rahat bir sekilde is yerimize giriyorlar. Isi profesyonel bir sekilde yaptiklarini gösterdiler. Genç çocuklarin hirsizlik olaylarina girdiklerini görünce üzülüyoruz. Allah onlari islah etsin. Çok ciddi oranda bir masrafimiz yok. Hirsizlara bilerek bir harçlik birakmistik. Daha önceden is yerimize girdiklerine 5 bin lira götürmüslerdi, bu sefer kasaya bin lira koyduk ve onu götürdüler. Is yerimize hirsiz girme ihtimali yüksekti çünkü burada hirsizlik olayi bayagi gelismis. Bizim kapimiz açik bekliyoruz ama onlardan ricamiz, girdikleri yerlere zarar vermeden isine yarayacak bir sey varsa ihtiyaçlari kadar alip gitsinler. Gençlerimizi bu sekilde gördükçe üzülüyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA