Asirlik Gelenek Açiklamasi Gencinden Yaslisina Herkes O Kazanlarin Basina Geçti

Sakarya’nin Hendek ilçesi Dikmen Mahallesi’nde 115 yildir Ramazan Bayrami’nin ilk günü keskek gelenegi devam ediyor. Sabahin ilk saatlerinde gencinden yaslisina herkes keskek kazanlarinin basina geçiyor. Pisirilen keskekler, bayram namazinin ardindan ikram ediliyor. Bu sene 30 kazanda hazirlanan keskek, yaklasik 8 bin kisiye ikram edildi.

Asirlik Gelenek Açiklamasi Gencinden Yaslisina Herkes O Kazanlarin Basina Geçti
Ramazan bayrami tüm ülkede oldugu gibi Sakarya’da da coskuyla kutlaniyor. Hendek ilçesi Dikmen Mahallesi’nde yasayan vatandaslar 115 yildir süregelen geleneklerini bu bayramda da bozmadi. Mahallede birçok noktaya kurulan kazanlarda sabahin ilk saatlerinde pisirilmeye baslatilan keskekler, toplu bayramlasmanin ardindan misafirlere ikram ediliyor. Bu bayramda bozulmayan gelenekle birlikte hazirlanan 30 kazan keskek, yaklasik 8 bin kisiye ikram edildi. Gelenegi diger nesillere de aktarmak istediklerini ifade eden Dikmen Mahallesi eski muhtari Menderes Ayvaz, “Her yil oldugu gibi bu yil da bayramin birinci gününde de keskek yapmaktayiz. Bayramda keskek gelenegimizin 115’nci yilini tamamliyoruz bu sene. Dedelerimizden, atalarimizdan kalan bu gelenegi bizler de diger nesillere insallah aktaririz. 30 kazan keskek yaptik ve 7-8 bin kisiye ikram edecegiz” dedi.



“Çok güzel bir gelenek memnunuz”

Senol Pektemek, “Buraya geldik keskegimizi yiyoruz yapanlarin ellerine saglik. Çok güzel bir gelenek; yillar önce büyüklerimiz baslatmis bu gelenegi ve bizde devam ettirmeye çalisiyoruz. Çocuklarimizin bu gelenegi devam ettirmesi için de çabaliyoruz” derken, Emine Ulusoy, “Her sene yapilan bir keskek gelenegimiz var. Çok memnunuz bundan” diye konustu.



“Gelenek sayesinde mahallemizde bir araya geliyoruz”

Ayten Polçumsu, “Bayramimiz çok güzel geçiyor, herkes köye geliyor. Buraya gelenler de keskegimizi merak ediyor tabi. Bayramimiz bu gelenegimizle birlikte çok mutlu geçiyor” ifadelerine yer verirken Hanife Köseoglu ise, “Eskiden dedelerimizden kalan bir gelenek bize. Bu gelenek sayesinde mahallemize geliyor köylümüz ve burada bulusuyor kaynasiyoruz. Insallah devami da gelir, bizden sonraki gençlerimize de tavsiye olsun” seklinde konustu.

Kaynak: İHA