Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Erbakan Açiklamasi 'Partimiz 31 Mart Seçimlerinin Tartismasiz Yildizi Konumundadir'

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan seçim sonuçlarini degerlendirerek, “Partimiz 31 Mart seçimlerinin tartismasiz yildizi konumundadir” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Erbakan Açiklamasi 'Partimiz 31 Mart Seçimlerinin Tartismasiz Yildizi Konumundadir'
Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Erbakan 31 Mart Mahalli Idareler Genel Seçimlerini genel merkezde degerlendirdi. Erbakan, açilan sandiklara göre Yeniden Refah Partisi’nin Türkiye genelinde yüzde 6’ya ulasarak Türkiye’nin 3’üncü partisi oldugu kaydetti.

Erbakan, su ana kadar elde edilen verilere göre partisinin belediye meclis üyeliginde ise ülke genelinde yüzde 8.7 oy oranina ulastigini dile getirdi.

“Partimiz 31 Mart seçimlerinin tartismasiz galibi ve yildizi konumundadir”

Fatih Erbakan, su ana kadar açilan sandiklardan gelen verilere göre Sanliurfa Büyüksehir Belediyesini ve Yozgat Belediyesini Yeniden Refah Partisi’nin kazandigini açiklayarak, “Bu iki il belediyesine ilaveten 43 ilçe ve 24 belde belediyesini de kazanmistir. Toplamda 69 belediyi Yeniden Refah Partimiz kazanmis bulunuyor. Bu sonuçlar milletimizin tercihini milli görüsten ve Yeniden Refah’tan yana kullandigini açik bir sekilde göstermistir. Bu sonuçlar milli görüsün yeniden sahlanisidir ve Yeniden Refah’in iktidar yürüyüsünün ayak sesleridir” dedi.



“Milletimiz iktidar partisine açik bir sekilde sari kart göstermistir”

Seçimle ilgili degerlendirmede bulunan Erbakan su ifadeleri kullandi:

“Bu seçimin diger önemli bir sonucu da milletimizin iktidar partisine açik bir sekilde sari kart göstermesi olmustur. Iktidar partisi 2019 yerel seçimlerine göre yüzde 8 oy kaybetmis neredeyse 200 belediye baskanligini kaybetmis ve 574 belediye baskanligindan bugün 381 belediye baskanligina düsmüstür. Bu sonucun olusmasinda seçim sürecinde de sürekli ifade ettigimiz gibi iktidarin yillardir inatla uyguladigi borç, faiz, zam, vergi ekonomisi ve bunun sonucunda olusan yoksulluk ve ekonomik kriz rol oynamistir. Yine bu sonucun olusmasinda Israil ile siyonist katillerle ticareti devam ettirme ayibi ve utanci çok büyük bir rol oynamistir. Terör örgütlerine kucagini açan Islam ve Kur’an düsmani Isveç’in göz göre göre NATO üyeligine onay verilmesi bu olusmasinda rol oynamistir. Ve yine seçim sürecinde de israrla ifade ettigimiz gibi yillardir uygulanan rantçi belediyecilik anlayisi iktidarin kaybetmesinde büyük rol oynamistir.”
Kaynak: İHA