Müsteri Hizmetleri Isletmelerin Tercihlerini Etkiliyor

Bilsoft Yazilim Müsteri Hizmetleri Müdürü Feyza Akdemir, günümüzde KOBI’lerin is süreçlerini daha verimli hale getirmek ve rekabet avantaji elde etmek için giderek daha fazla dijital yazilima yöneldigini, ancak, KOBI’lerin kullandigi yazilimlarin müsteri hizmetleri süreçlerine etkisi üzerine yapilan arastirmalarin, ilginç bulgular ortaya koydugunu belirtti.

Müsteri Hizmetleri Isletmelerin Tercihlerini Etkiliyor
KOBI’ler, ön muhasebe programlari, stok yönetimi yazilimlari, CRM (Müsteri Iliskileri Yönetimi) sistemleri ve diger is yazilimlarini kullanarak operasyonlarini dijitallestirmeye ve verimliliklerini artirmaya çalisiyorlar.

Feyza Akdemir, "KOBI’lerin kullandigi yazilimlarin kullanici dostu ara yüzleri, entegrasyon özellikleri, müsteri hizmetleri ekiplerinin verimliligini artiriyor. Örnegin, bir ön muhasebe programinin, müsteri temsilcilerinin siparisleri kolayca takip etmesini ve müsteri bilgilerine hizlica erismesini saglayabilmesi, müsteri memnuniyetini arttirmaktadir. Ancak, yazilim kullaniminin müsteri hizmetleri süreçlerine etkisi sadece teknolojik degil, ayni zamanda insan faktörünü de içerir. KOBI’lerin, yazilimlarini etkin bir sekilde kullanabilmeleri için egitim ve teknik destek almasi gereklidir. Iyi bir müsteri hizmetleri destegi, kullanicilarin yazilimlarini en iyi sekilde kullanmalarina yardimci olarak isletmelerin verimliligini artirir. Kullanilan yazilimlarin müsteri hizmetleri süreçlerine etkisi giderek daha belirgin hale geliyor. Bu nedenle, KOBI’lerin yazilim seçiminde dikkatli olmalari ve müsteri hizmetleri süreçlerini daha verimli hale getirmek için dogru araçlari seçmeleri önemlidir" dedi.

"Yazilim tercihlerinde, müsteri hizmetlerinin ulasilabilirligi kritik rol aliyor" diyen Akdemir, “2005 yilindan bu yana 100 binden fazla mutlu müsterimize sundugumuz ticari yazilimlar ile KOBI’lere her zaman ulasilabilir olmanin rahatligini sunuyoruz” diyerek konusmasini sonlandirdi.
Kaynak: İHA