Meksika'da 8 Çinli Göçmenin Cansiz Bedeni Kiyiya Vurdu

ABD’ye yasadisi yollarla girmeye çalisan göçmen teknesinin Meksika açiklarinda alabora olmasi sonucu 8 Çinlinin cansiz bedeni kiyiya vurdu.

Ülkelerindeki yasam sartlarindan rahatsiz olan ve daha iyi sartlarda yasayacaklarina inandiklari ülkelere gitmek isteyen göçmenler küçük teknelerle uzun ve tehlikeli deniz yolculuklarina çikmaya devam ediyor. Bu tehlikeli yolculuklarda hayatini kaybeden göçmenlere ise yenileri ekleniyor. ABD’ye yasadisi yollarla girmek isteyen göçmenleri tasiyan bir teknenin Meksika açiklarinda alabora olmasi sonucu 7’si kadin 8 Çinli göçmenin cansiz bedeni Oaxaca eyaletine bagli San Francisco del Mar kasabasinda kiyiya vurdu.

Oaxaca Savciligi tarafindan yapilan açiklamada, göçmenleri tasiyan teknenin Guatemala siniri yakinlarindaki Chiapas eyaletinin Tapachula kentinden yola çiktigi belirtildi. Açiklamada, 1 Çin vatandasinin da sag olarak kurtarildigi aktarildi. Savcilik, olayla ilgili sorusturma baslatildigini ve kimlik belirleme asamasinda Çin Büyükelçiligi ile çalisildigini bildirdi.

Meksika’dan ABD’ye yasadisi yollarla giris yapan Çin vatandasi sayisinda son yillarda artis görülürken, ABD hükümet verilerine göre, 2023 yilinda 37 binden fazla Çinli ülkeye yasadisi yollarla giris yaparken güvenlik güçleri tarafindan yakalandi.
Kaynak: İHA