Giresun Il Genel Meclisi'nde Çogunluk AK Parti'de

Giresun’da Il Genel Meclisi seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre üye dagiliminda sonuçlar netlesmeye basladi. AK Parti Il Genel Meclisi’nde çogunlugu korurken, CHP ve MHP’nin ise üye sayisi artti. Iyi Parti ile Yeniden Refah Partisi ise ilk defa 1’er üye kazandi.

Giresun Il Genel Meclisi'nde Çogunluk AK Parti'de
Türkiye yerel yöneticilerini seçmek için sandiga gitti. Seçimlerde belediye baskanlarinin yani sira il genel meclisleri için de oy kullanildi.

Giresun Il Genel Meclisi merkez üyelikleri için kullanilan oylar ve meclisin yeni dagilimi belli oldu. Giresun’da Il Genel Meclisi’nin 40 kisiden olusan üyelerinde 5 partiden isimler yer aldi.

Giresun’da 361 bin 334 seçmenden yaklasik 275 bini Il Genel Meclisi için oy kullandi. Il Genel Meclisi üyeleri ve parti dagilimi kesin olmayan sonuçlara göre; AK Parti 23, CHP 10, MHP 5, Yeniden Refah Partisi 1 ve Iyi Parti ise 1 il genel meclisi üyesi kazandi.

Il Genel Meclisi dagiliminda AK Parti düstü, CHP ile MHP artti

Ilçelere göre Il Genel Meclisi’nin partilere göre üye dagilimi ise merkez ilçede AK Parti 2, CHP 3, Alucra’da AK Parti 1, MHP 1, Bulancak’ta AK Parti 2, CHP 2, Çamoluk’ta AK Parti 2, Çanakçi’da AK Parti 1, YRP 1, Dereli’de AK Parti 1, MHP 1, Dogankent’te AK Parti 1, MHP 1, Espiye’de AK Parti 2, CHP 1, Eynesil’de AK Parti 1, MHP 1, Görele’de AK Parti 2, CHP 1, Güce’de AK Parti 2, Kesap’ta AK Parti 1, CHP 1, Piraziz’de AK Parti 1, CHP 1, Sebinkarahisar’da AK Parti 1, MHP 1, Tirebolu’da AK Parti 2, Iyi Parti 1, Yaglidere’de AK Parti 1, MHP 1 Il Genel Meclisi üyesi aldi. Bu sonuçlara göre AK Parti’nin Il Genel Meclisi’nde bir önceki seçimlere göre 4 üyesi azalirken, CHP’nin 3, MHP’nin 1 üyesi artti. Iyi Parti ile Yeniden Refah Partisi ise ilk defa meclise 1’er üye kazandirdi.

Öte yandan, Yaglidere ve Sebinkarahisar ilçelerinde AK Parti ve MHP arasinda seçime itiraz edildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA