Erciyes Anadolu Holding CEO'su Ertekin Açiklamasi 'Dogal Afete Ragmen 571 Milyon Dolar Ihracat Yaptik'

Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, sirketlerin satis süreci ile ilgili, "Bizden duymadiginiz her seyi dedikodu olarak görebilirsiniz. 4 sirketle ihaleye çiktik, 3 tanesine ihale sartnamesine uygun gelmedigini söyledik. 1 tanesine uygun teklif geldi, o sirketle ilgili ’Sözlesme sartlari yapiliyor’ dedik" dedi.

Erciyes Anadolu Holding CEO'su Ertekin Açiklamasi 'Dogal Afete Ragmen 571 Milyon Dolar Ihracat Yaptik'
Kentte görev yapan basin mensuplariyla bir araya gelen Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, bagli sirketlerin satis süreci ile ilgili bilgiler verdi. Bugüne kadar ihaleye çikan 4 sirketten 3’ü için gelen tekliflerin sartnameye uygun olmadigini, 1’i için ise sürecin devam ettigini söyleyen Ertekin, "Sirketleri Tasarruf Mevduati Sigorta Fonu (TMSF) kayyumlugunda yürütüyoruz ama satis sürecinin tamami TMSF eliyle yürütülüyor. Bu süreç burada holdingi yönetenlerin yürüttügü bir süreç degil, tamamen bizim disimizda yasayla TMSF’ye verilmis olan bir süreç. Herhangi kritik bir ihale için en az 8-10 tane kritik tarih var. Yaklasik 30 tane sirket için ihaleye çiktigimiz düsünüldügünde her bir sirket için bu tarihlerde bilgilendirme yaptiginizda bir süre sonra insanlar verdiginiz bilgilere kiymet vermemeye baslayacaklar. Biz de o yüzden ihaleye çiktigi gün ihaleye çikan sirketlerin herkes tarafindan duyulmasini, bu vesileyle olusabilecek en iyi rekabetin olusmasini, olusacak en iyi rekabette en iyi fiyatla sirketin satilmasini ve verilebilecek en yüksek miktarda paranin hazineye girmesini arzu ediyoruz. Bizler için en kritik tarih ihaleye çikilan tarih. Hatirlarsiniz 4 sirketle ihaleye çiktik, 3 tanesine ihale sartnamesine uygun gelmedigini söyledik. 1 tanesine uygun teklif geldi, o sirketle ilgili ’Sözlesme sartlari yapiliyor’ dedik. Eger sözlesme sartlarinda anlasma olursa bir sonraki basamak olan onay süreci gelecek. 31 tane sirket satacagimizi göz önünde bulundurdugunuzda her basamakta bilgilendirme yapilmasini beklemeyin. Bu kadar çok bilgilendirme çok fazla bilgi akisina sebep olur. Onun olmasini istemiyoruz. Bütün sirketlerin satisa çiktigini duyurmaya devam edecegiz. En sonunda kritik tarihlerde de bütün bilgilendirmeleri yapacagiz. Satis sürecini eminim hepiniz merak ediyorsunuzdur" dedi.



"Bizden duymadiginiz her seyi dedikodu olarak görebilirsiniz"

Holding tarafindan yapilan açiklamalar haricinde olusan söylentilerin dedikodu olarak görülebilecegini ifade eden Ertekin, "Bizden duymadiginiz her seyi dedikodu olarak görebilirsiniz. Herkese tabii ki kapimiz açik. Ihale sürecinde sartlari yerine getiren herkes satin alma adayidir. Ne kadar çok kisi gelirse rekabetin artma ihtimali o kadar artar. Rekat artinca da fiyat yükselir, fiyatin yükselmesi de hazineye daha fazla para girecegi için hepimizin menfaatine olan bir durumdur. Sirketlerin ilk 4’ü çikti, onlari kapattik. Önümüzdeki dönemde yeni sirketler ihaleye çikacak. Döküman alinana kadar her sey dedikodu. Almak isteyen gelir ihale sartnamesini alir, hazirligini yapar ve o zaman iyi niyetli alici oldugunu da anlariz" ifadelerini kullandi.

"2023 yili verileri gayet iyi"

Holdingin geçtigimiz yil depreme ragmen 571 milyon dolarlik ihracat yaptiginin altini çizen Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, "2023 yilini gayet iyi tamamladik. Üstelik 2023 yili içinde ’asrin felaketi’ dedigimiz 11 ili etkileyen bir deprem yasadik. Mobilya grubunda depremin oldugu bütün iller arti Kayseri bir ana bayideydi. O ana bayinin Kayseri disindaki bütün illerinde deprem olmustu. Yaklasik 142 bayimiz vardi, su anda 110 bayi ile hizmet veriyoruz. Yani 32 tane bayimizi kaybettik. Buna ragmen 2023 verileri gayet iyi geldi. 571 milyon dolar ihracatla kapattik, 55,8 milyar ciro ile kapattik, 4 milyar lira vergi ödedik ve yaklasik 7 milyara yakin faaliyet kari yazdik geçen sene. Finansal olarak gayet iyiydik, 2024 yilina da iyi basladik" diye konustu.

Kaynak: İHA