Bayram Seyahati Öncesi Araç Bakimi Hayati Önem Tasiyor

Yaklasan Ramazan Bayrami’nda uzun yola çikacak araç sürücüleri için tavsiyelerde bulunan oto bakim ustasi Ali Curu, “Yürür aksamini dogrudan etkileyecek unsurlara en önce baktirilmasi daha önemli” dedi.

Bayram Seyahati Öncesi Araç Bakimi Hayati Önem Tasiyor
Ramazan Bayrami’na sayili gün kala bayramda seyahate çikacak vatandaslar hazirliklarini yapmaya basladi.

Uzun yolda çikmadan önce kullanilacak olan aracin bakimlarinin yapilmasi, kimi zaman ölümle kimi zaman ise yaralanma ile sonuçlanabilecek kazalarin önüne geçebiliyor. Özellikle kis aylarinda çok sik kullanilmayan ve uzun yola daha az çikilan araçlarin kontrollerinin mutlaka yapilmasi gerektigini belirten Eskisehirli oto bakim ustasi Ali Curu, “Araçlarin lastik durumlari, fren balatalari, fren hidrolik sivisi, motor yagi ve antifrizi kontrol edilmeli” dedi.



“Ilk basta yolcu güvenligini tehlikeye sokabilecek unsurlara baktirilmasi gerekiyor”

Bayram seyahati öncesinde yapilacak araç bakimlarinda yolcu güvenliginin ön planda tutulmasi gerektigini belirten Ali Curu, su ifadeleri kullandi:

“Araçlarin bayram öncesinde bir takim bakimlarin yapilmasini tavsiye ediyoruz. Bu noktada kesinlikle ilk basta yolcu güvenligini tehlikeye sokabilecek unsurlara baktirilmasi gerekiyor. Araçlarin lastik durumlari, fren balatalari, fren hidrolik sivisi, motor yagi ve antifrizi kontrol ettirirlerse saglikli olur. Yürür aksamini dogrudan etkileyecek unsurlari en önce baktirilmasi daha önemli. Bunlarin hepsinin kontrol ettirilmesini tavsiye ederiz. Araçlarin marka ve modellerine göre maliyetleri tabii ki de degisiklik gösteriyor. Masraf ortalama olarak 2 bin 500 TL ama model ve sinif arttikça 10 bin liralara kadar çikabiliyor. Motor yagi ya da sivi bakimlarina dikkat edilmedigi takdirde ilerleyen zamanlarda motor içinde geri alinamayacak ve önlenemeyecek arizalara olusabiliyor. Ama her seyden daha önemli olan yolcu güvenligidir. Biz uzun yola çikarken aracin motor yagini degistirmediginiz takdirde motor zarar görebilir belki ama bir fren hidrolik sivisini degistirmedigimizde, fren balatalarini kontrol ettirmedigimizde ya da lastiklere baktirmadigimizda Allah korusun bu kazaya sebebiyet verebilir ve can kaybina neden olabilir. Zaten en önemlisi de bu.”
Kaynak: İHA