Ak Parti Genel Baskanvekili Efkan Ala Açiklamasi 'Cumhur Ittifakinin Milletten Baska Paydasi Yok'

Ak Parti Genel Baskanvekili Efkan Ala, Cumhur Ittifakinin milletten baska paydasi olmadigini belirterek, "Diger partiler kendi içinde dökülüyor, çok sükür Cumhur Ittifaki dimdik ayakta. Cumhur Ittifaki ülke menfaatini önceliyor. Türkiye’nin dünyada alacagi yeri önemsiyor, kendi pozisyonunu degil" dedi.

Ak Parti Genel Baskanvekili Efkan Ala Açiklamasi 'Cumhur Ittifakinin Milletten Baska Paydasi Yok'
Efkan Ala, AK Parti Gürsu Belediye Baskan Adayi Mustafa Isik’in proje lansman toplantisina katildi.

Gürsu Kapali Spor Salonu’ndaki toplantiya Ak Parti Genel Baskanvekili ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, AK Parti Bursa Il Baskani Davut Gürkan, AK Parti Milletvekilleri ve bir çok partili katildi.

Toplantida konusan Ala, “Diger partiler kendi içinde dökülüyor, çok sükür cumhur ittifaki dimdik ayakta. Cumhur Ittifakinin baska bir paydasi yok” ifadelerini kullandi.

Gürsu’da ki lansman toplantisinda konusan Efkan Ala, "Partisinin Gürsu ilçe Belediye Baskan adayi Mustafa Isik’i desteklediklerini ve birlikte güzel projeler gerçeklestireceklerini ifade etti.

Ayrica, Ala, Cumhur Ittifaki’nin disinda baska bir ittifak olmadiginin, diger partilerin kendi içinde çöktügünü belirtti.

Açilis konusmasini yapan Gürsu Belediye Baskan Adayi Mustafa Isik, “Göreve geldigimiz günden beri bambaska bir Gürsu vizyonu çalisarak, ilçemize uzun yillarin hayali olan hizmetleri getirdik. Gürsu Belediyesi’nin bugünkü basarilarini bu seviyeye getirmek zor olsa da, Gürsu çok daha fazlasini hak etti” diye konustu.

Projeleri tek tek anlatan Isik, ulasimda Gürsu’yu rahatlatacak olan yeni yol çalismasini belirtirken, “Sehit Cüneyt Yildiz Caddesi, Mehmet Müezzinoglu Caddesi, Isabey Caddesi bu dönemde Bursa Büyüksehir Belediyemizin de destekleri ile degerlenen vizyon projelerimizdi. Yeni ulasim master planimizda ise sehir içinde kalan kamyon yolunu sehir disina bir hat çekerek rahatlatacagiz. Ayni hatti Samanli’ya ve yakin çevre yoluna baglayacagiz. Yine Büyüksehirimizin vizyon projelerinden olan; On bir Eylül Bulvari Gürsu merkezine geçecek sekilde sanayi bölgesine baglanacak. Bu sayede Gürsu girisi rahatlamis olacak. Gürsu’dan olusturacagimiz bir otoban giris ve çikisi sayesinde sehir içindeki trafik yogunlugu azalacak” ifadelerini kullandi.

Kent Meydani projesinde sona geldigini ifade eden Isik, “Kent Meydani projemizde artik sona geldik. Projemizin önündeki en büyük engel, PTT binasi idi. Orada yikimi gerçeklestirdik. Yeni PTT binasinin yapimina hizla basladik. Yapiminda da sona gelindi. 550 hisse kamulastirma ve imar uygulamalari sayesinde çözüme kavusturuldu. Belediye binamizin önündeki yaklasik on dönümlük alanda otoparktan, yesil alana, sosyal alanlardan dinlenme alanlarina kadar her detayin düsünüldügü bir meydan yapacagiz” dedi.

“Gürsu artik gençlerin belediyesi”

Konusmasina devam eden Isik, “Turizm projelerimiz Avrupa’da turizm destinasyon yarismalarinda dereceye giriyor. Bizler akilli turizm fuarinda ülkemizi temsil etmenin gururunu yasiyoruz. Gürsu Belediyesi artik gençlerin ve gençligin belediyesi.

Gürsu belediyesi yazilimcilarini yetistiren ve istihdam bulusmalari ile marka olan bir belediye. O yüzden, Gürsu bize emanet diye yola devam ediyoruz” ifadelerini kullandi.

“Vatandaslarimizin dinlenme, sosyallesme, alisveris gibi ihtiyaçlarini karsilayacagiz”

Vatandaslarin dinlenme ve sosyallesme ihtiyaçlarini karsilayacaklarini ifade eden Isik, “Hastane yolu üzerinde ilçemize renk katacak çarsi park ile vatandaslarimizin dinlenme, sosyallesme, alisveris gibi ihtiyaçlarini karsilayacagiz. Içinde eczane, atm, benzin istasyonu, sosyal tesis gibi ihtiyaç giderilecek alanlar olacak. Hizmet kalitemizi arttiriyoruz. Mevcut belediye kademe binamizi yenileyerek modern ve ihtiyaca yönelik yeni bir bina daha insa edecegiz. Bizim dönemimizde 15 mahallemize 22 park yaptik. Toplam yesil alan ölçümümüz 650 bin metrekare. Göreve geldigimizde kisi basina düsen yesil alan 3,6 metrekare idi. Simdi ise 6,4 metrekare. Bu rakamlari arttiyoruz. Gelisen ve nüfusu artan Gürsu için revize edecegimiz alanda bir sehir parki yapacagiz. Bu parkimizda 15 bin metrekarelik alan içinde spor ve sosyal alanlarla donatilmis birbirinden güzel yasam alanlari olacak” dedi.

Baskan Mustafa Isik, "Tarihi Tas Köprü sokaginda yer alan yeni merkezde, yerel ürünlerle Türk mutfagini ve dünya mutfagini harmanlayarak, hizmet sektörüne nitelikli is gücü kazandirip, yerel turizmi canlandiracagiz. Turizm konusunda birçok proje ürettik. Kirsal turizmi kalkindirdik. Katirli Dagi eteklerinde bir turizm rotasi olusturduk. Bu projemizle; Gürsu merkezinde turizmi canlandirmayi hedefliyoruz. Farkli medeniyetlere ev sahipligi yapan ilçemizde Tarihi Tas Köprü Sokak’ta Gürsu’muzun soyut ve somut turizm degerlerini gelecege tasiyacagiz. Gürsu doga, spor ve lezzet rotasi Gürsu’nun merkezinde dünyaya nam salan cag kebabimiz ve et kalitemizle baslayan turizm rotamiz üç akstan olusuyor. Türkiye’nin en özel ve ödüllü hayvan rehabilitasyon merkezi ve gemi seyir terasi, doga ile iç içe Gürsu Orman Parki, Ve Avrupa’da turizm destinasyonu yarismasindan ödüllü Ericek Adrenalin Park ile son buluyor. Turizm rotamiz Gürsu’nun ekonomik ve sosyal yasamina zenginlik katacak. Rotayi koordine edecek bir turizm profesyoneli ve koordine merkezi ile ilçemizi kalkindiracagiz” seklinde konustu.

.

Programin ardan meclis üyeleri tek tek sahneye çikarken, gençlerden yogun ilgi gören program, fotograf çekimiyle son buldu.
Kaynak: İHA