Yozgat'ta 8 Mart Dünya Kadinlar Günü Çesitli Etkinliklerle Kutlandi

Yozgat’ta 8 Mart Dünya Kadinlar Günü çesitli etkinliklerle kutlandi.

Yozgat'ta 8 Mart Dünya Kadinlar Günü Çesitli Etkinliklerle Kutlandi
Yozgat Belediyesi Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinlik öncesi, katilimcilar kadinlar tarafindan yapilan resim ve el sanatlari sergisini gezdi. Program saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Programin açilis konusmasini yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Arif Topal, günün anlam ve önemine dair açiklamalarda bulundu.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan kadinlarin gününü kutlayarak, “Biz Cumhuriyetimiz ile birlikte rahmetli Atatürk’ün de dedigi üzere ‘Kadini yerinde birakan bir milletin ileri gitmesi mümkün degildir’ sözüyle basladigimiz yüzyilimizda bugünlerde de kiymetli Cumhurbaskanimizin riayetinde kadinlarimizin eli, kadinlarimizin merhameti, kadinlarimizin yüregi, kadinlarimizin cesaretiyle yol almaya devam ediyoruz.” dedi.

Türk toplumunda kadinlarin ayri bir yerinin oldugunu belirten Yozgat Belediye Baskani Celal Köse ise kadinlarin bas taci oldugunu söyledi.

Yozgat Belediyesi olarak kadinlarin her alanda yanlarinda olduklarini da belirten Köse, “Özellikle kurmus oldugumuz kadin kooperatifimizle birlikte pek çok hanim kardesimizi de orada istihdam ettik ve bunu da insallah önümüzdeki dönemde de sürdürecegiz.” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan sinevizyon gösterimi ile mani ve siir programi gerçeklestirildi.

Il Müftü Yardimcisi Aybala Tugba Uzuner tarafindan verilen konferans ile program sona erdi.

Programa AK Parti Yozgat Milletvekilleri Abdulkadir Akgül, Süleyman Sahan, kurum müdürleri ve çok sayida kadin katildi.

Kaynak: İHA