KKTC'de YÖDAK Baskani Avci, Sahte Diploma Sorusturmasinda Tutuklandi

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) bulunan Kibris Saglik ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde yürütülen “sahte diploma ve yolsuzluk” sorusturmasinda Yüksekögretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Baskani Turgay Avci tutuklandi.

KKTC'de YÖDAK Baskani Avci, Sahte Diploma Sorusturmasinda Tutuklandi
Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) Kibris Saglik ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde (KTSÜ) yürütülen “sahte diploma ve yolsuzluk” sorusturmasi sürüyor. Yüksekögretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Baskani Turgay Avci sorusturma kapsaminda aksam saatlerinde tutuklandi. Polise ifade verdigi sirada fenalasan Avci, Lefkosa Dr. Burhan Nalbantoglu Devlet Hastanesi’nde 8 saat boyunca müsahede altinda tutulacak.

Avci’nin yarin sabah mahkemeye çikarilmasi bekleniyor.

Öte yandan, KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar ise yaptigi açiklamada, YÖDAK Baskani Avci’nin görevden alinmasi için Yüksek Adliye Kurulu’na basvurdugunu belirtti.

Sorusturma kapsaminda 22 Subat’ta tutuklanan okulun mütevelli heyeti baskan yardimcisi, eski bakanlardan Kemal Dürüst ve esi Çalisma Bakanligi Müdürü Meray Dürüst, 27 Subat’ta hakim karsisina çikarilmisti.
Kaynak: İHA