CIA Direktörü Burns, Orta Dogu'ya Gitti

CIA Direktörü Bill Burns’ün, Gazze’de ateskesin saglanmasi ve rehinelerin serbest birakilmasina yönelik temaslarda bulunmak üzere Orta Dogu’ya gittigi bildirildi.

Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari devam ederken, ABD Merkezi Istihbarat Teskilati (CIA) Direktörü Bill Burns’ün Gazze’de ateskesin saglanmasi ve rehinelerin serbest birakilmasina yönelik çabalar kapsaminda Orta Dogu’ya gittigi bildirildi.

ABD basininin istihbarat kaynaklarina dayandirdigi haberlere göre, çarsamba günü Misir’da temaslarda bulunan Burn, persembe günü ise Katar’i ziyaret etti. Burns’ün Orta Dogu ziyaretinin Israil’i kapsamadigi belirtilirken, Misir ve Israil istihbarat sefleri ile Katar basbakaninin katilimiyla yapilacak "dörtlü" bir toplantinin da gündemde olmadigi ögrenildi.

Katar basbakani ile görüsmüstü

ABD Baskani Joe Biden’in Gazze’de ateskesin saglanmasina yönelik çabalarina öncülük eden Burns, bu hafta basinda Washington’da Katar Basbakani Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani ile bir araya gelmisti. Burns’ün daha önce de Katar, Misir ve Israilli yetkililerle toplantilar gerçeklestirdigi kamuoyuna yansimisti.
Kaynak: İHA