Aliaga'da 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü Kutlandi

Aliaga Emek ve Demokrasi Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü dolayisiyla bir araya gelerek yürüdü.

Aliaga'da 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü Kutlandi
Izmir’de Aliaga Emek ve Demokrasi Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü dolayisiyla bir araya geldi. Demokrasi Meydani’nda toplanan kalabalik, önce yürüyüs gerçeklestirdi daha sonra ise basin açiklamasi yapti. Yürüyüste ’yoksulluga, siddete, sömürüye, gericilige karsi, emegimize, bedenimize, kimligimize sahip çikiyoruz, yasasin 8 Mart’ pankarti açildi ve ’kadin, yasam, özgürlük’, ’kadinlar yürüyor mücadele büyüyor’, ’yasasin kadin dayanismasi’ sloganlari atildi.

Aliaga Emek ve Demokrasi Platformu adina basin açiklamasini okuyan Fatos Dede, su ifadeleri kullandi:

"Yoksulluk, siddet, sömürü ve savasin kadinlar üzerinde olusturdugu yikima karsi, yasam hakkimizi savunmak için buradayiz. Dünyanin dört bir yaninda kazanilmis haklarini gasp etmeye çalisan iktidarlara karsi esit, özgür bir yasami kazanmak için sokaklari, meydanlari dolduran tüm kadinlarla birlikte esitlik ve özgürlük için buradayiz. Ülkeler, kentler, sokaklar, haneler, isyerleri, fabrikalar, hastaneler, okullari kadinlara dar eden erkek egemen düzene karsi dayanismamizla, mücadelemizle buradayiz. 8 Mart’in 107 yillik tarihinden aldigimiz güçle buradayiz."

Dünyanin dört bir yaninda kazanilmis haklarini gasp etmeye çalisan iktidarlara, halklari daha da yoksullastirmayi hedefleyen uygulamalara ve emperyalist savaslara karsi kadinlarin seslerini yükselttiklerini belirten Dede, "Katledilen her bir kadin için sokaklari ve meydanlari dolduruyoruz. Egitimde örgütlenen gericilige, medeni haklara yönelik saldirilara ve siddete karsi kadinlar çikarabildikleri her yerde ses çikartmaya çalisiyor" diye konustu.

Kaynak: İHA