2 Evladini Karton Toplayarak Okutan Fedakar Anne, Erkeklere Tas Çikartiyor

HATAY – Hatay’da sokak sokak gezerek karton ve plastik atik toplayan fedakar anne, üniversitede egitim gören 2 evladini okutmak için verdigi çabayla Türkiye’nin takdirini topladi.

2 Evladini Karton Toplayarak Okutan Fedakar Anne, Erkeklere Tas Çikartiyor
Depremin vurdugu Hatay’da yasanan yikim nedeniyle binlerce insanin hayati olumsuz etkilenmisti. 6 Subat depremlerinde en çok hayati degisen ise kentin kadinlari oldu. Sehrin kadinlarinin çogu eslerini ve çocuklarini kaybetti. Asrin felaketine Antakya ilçesi Orhanli Mahallesi’nde yakalanan 53 yasindaki Semira Kartonoglu, mücadele etmeyi seçenlerden oldu. Asrin felaketinden ailesiyle birlikte yara almadan kurtulan Kartonoglu’nun esi 1 buçuk yil önce beyin kanamasi geçirmesi nedeniyle konusmakta ve çalismakta güçlük çekiyor. Kocasinin yerine de çalisan Semira Kartonoglu, aile ekonomisine katki saglamak ve üniversitede okuyan 2 çocugunu okutmak için gece gündüz karton ve plastik malzeme topluyor. Biri evli diger ikisi üniversiteye giden toplamda 3 çocugu olan Kartonoglu, çocuklarinin gelecegi için yagmur çamur demeden emek veriyor. Yaptigi davranisla Türkiye’nin takdirini toplayan anne, hayat mücadelesiyle adeta erkeklere örnek oluyor.

“Bu desteklerden ve bize el uzattiklari için valilige ve kaymakamliga çok tesekkür ediyorum”

Sokaklardan karton ve plastik toplayan fedakar anne Kartonoglu, “Depremde çok zorluk çektik ve kötü günler geçirdik. Evim agir hasar oldugu için yikiliyor. Bana konteyner verecekler. Çok iyi yardim oldu. Para yardiminda bulundular. Hatay Valiliginden, kaymakamliktan ve hayirseverlerden çok destek gördüm. Bu desteklerden ve bize el uzattiklari için valilige ve kaymakamliga çok tesekkür ediyorum. Üniversite okuyan çocuklarima destek oldular ve egitimleri için burs verdiler” dedi.



“Kadinlar hayat mücadelelerine devam etmeliler”

Kadinlarin hayat mücadelesine devam etmeleri gerektigini ifade eden Kartonoglu, “Kadinlar her seyi yapar. Kadinlar güçlüdür. Kadinlara deger vermeliyiz. Her seyi basarabiliriz. Kadinlarimizin günü kutlu olsun” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA