Bakan Bayraktar Açiklamasi 'Sakarya Gaz Sahasinda 1.5 Milyon Hane Yetecek Kadar Gazi Biz Üretiyoruz'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Alparslan Bayraktar, “Türkiye’nin önündeki en büyük meselelerinden bir tanesi Türkiye’deki enerjinin maalesef disa bagimliligi. Bize dediler ki gaz arayamazsiniz. Arasaniz da bulamazsiniz. Arayip bulduk, bunu üretemezsiniz dediler. Çünkü zor bir ise girdik. Ama çok sükür 2023 yilinda bu gazi üretmeye basladik. Sakarya gaz sahasinda 1.5 milyon hane yetecek kadar gazi biz üretiyoruz. Ama ihtiyaç büyük insallah bütün hanemize kadar yetecek kadar dogalgazi sizlere getirecegiz” dedi.

Bakan Bayraktar Açiklamasi 'Sakarya Gaz Sahasinda 1.5 Milyon Hane Yetecek Kadar Gazi Biz Üretiyoruz'
Gaziosmanpasa Belediyesi tarafindan, 8 Mart Dünya Kadinlar Günü kapsaminda Recep Tayyip Erdogan Tabiat Parki’nda kadinlara yönelik program düzenledi.

Programa Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Alparslan Bayraktar, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Fatma Betül Sayan Kaya, Gaziosmanpasa Belediye Baskani Hasan Tahsin Usta ve çok sayida vatandas katildi.



“Bugün Sakarya gaz sahasinda 1.5 milyon hane yetecek kadar gazi biz üretiyoruz”

Programda konusan Bakan Bayraktar, “Türkiye’nin önündeki en büyük meselelerinden bir tanesi Türkiye’deki enerjinin maalesef disa bagimliligi. Türkiye nüfusu artan ekonomisi büyüyen bir ülke Türkiye’nin enerji talebi her geçen gün artiyor. 2002 yilinda sadece 5 sehirde dogalgaz vardi. Bugün Türkiye’de 81 ilde 860 yerlesim yerimde dogalgaz kullaniliyor. Cumhurbaskanimiz sizlerden dolayi dedi ki benim ülkemdeki her hane halkina her hanimefendiye her eve biz mutlaka dogalgazi götürecegiz. Türkiye Karadeniz’de Sakarya’da çok büyük bir gaz kesfetti. Bize dediler ki gaz arayamazsiniz. Arasaniz da bulamazsiniz. Arayip bulduk, bunu üretemezsiniz dediler. Çünkü zor bir ise girdik. Ama çok sükür 2023 yilinda bu gazi üretmeye basladik. Bugün Sakarya gaz sahasinda 1.5 milyon hane yetecek kadar gazi biz üretiyoruz. Ama ihtiyaç büyük insallah bütün hanemize kadar yetecek kadar dogalgazi sizlere getirecegiz” seklinde konustu.

Yerel seçimlerle ilgili konusan AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Fatma Betül Sayan Kaya, "Bugün Dünya Kadinlar Günü vesilesi ile bir araya geldik. 31 Mart seçimlerinde Cumhurbaskanimizin askim, sevdam dedigi Istanbul’u yeniden AK Parti’nin hizmet belediyeciligine kavusturmak için ayni ask, heyecanla bizim kapi kapi dolasip girilmedik bir ev birakmamiz gerekiyor. Gaziosmanpasa’da bir destanin mimari olabilecek kadinlar burada bunu görüyorum. Bu kadinlar 31 Martta hem Gaziosmanpasa’da hem Istanbul’da büyük bir destanin zaferin mimari olacak olan sizlersiniz” dedi.

Gaziosmanpasa Belediye Baskani Hasan Tahsin Usta ise, “Sayin Cumhurbaskanimizin göre geldigi günden itibariyle özellikle kadinlarla bu ülkede yaptigimiz hizmetleri saysak ömrümüz yetmez. Ama bugüne kadar da yine kadinlarimizin dua ve destegi her zaman bizim ve Cumhurbaskanimizin arkasinda oldugu için çok sükür. Bu anlayisla yeniden Istanbul diyerek Gaziosmanpasa’nin almadigi oyla yedi bir rekor kirarak, daha çok Istanbul’u kaybettigimiz 5 yili yeniden insa ederek yeniden yola çikmaya hazir miyiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA