ABD, Insani Yardimlar Için Gazze Kiyisina Geçici Bir Liman Kurmayi Planliyor

ABD yönetiminden üst düzey yetkililer, Baskan Joe Biden’in insani yardimlari ulastirmak için Gazze Seridi kiyisina geçici bir liman kurmayi planladigini açikladi.

ABD, Insani Yardimlar Için Gazze Kiyisina Geçici Bir Liman Kurmayi Planliyor
Israil’in Gazze Seridi’ne saldirilari devam ederken, kisitli sekilde insani yardimlarin bölgeye girisi sürüyor. ABD yönetiminden üst düzey yetkililer, Baskan Joe Biden’in bu aksam yapacagi ulusa seslenis konusmasinda insani yardimlari bölgeye ulastirmak için Gazze Seridi’nin kiyisina geçici bir liman kurulmasina yönelik yeni adimlari açiklayacagini söyledi.



Üst düzey bir yönetim yetkilisi yaptigi açiklamada, "Baskan bu aksamki konusmasinda, Akdeniz’de Gazze kiyisinda gida, su, ilaç ve geçici barinaklar tasiyan büyük gemileri kabul edebilecek bir liman kurulmasi için ABD ordusunu acil bir misyona liderlik etmeye sevk ettigini açiklayacak" dedi.

Ikinci bir üst düzey yetkili, ise limanin geçici bir iskele içerecegini belirterek, yardimlarin Israil, Birlesmis Milletler ve insani yardim amaçli sivil toplum örgütleriyle koordine edilecegini aktardi. Limanin her gün yüzlerce kamyon dolusu ek yardim için kapasite saglayacagini belirten yetkili, ayrica ilk yardim sevkiyatlarinin Güney Kibris Rum Yönetimi’nin (GKRY) Larnaka Limani üzerinden yapilacagini söyledi.



Limanin ne zaman faaliyete geçecegi henüz bilinmezken, limanin faaliyete geçmesinin birkaç hafta sürmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA