Yol Kenarindaki Atiklardan Rahatsiz Olan Iki Ögrenci Kollari Sivadi, 160 Kilogram Çöp Topladi

Kastamonu’da iki üniversite ögrencisi, yol kenarina atilan çöplerden rahatsiz olarak harekete geçip 160 kilogramdan fazla çöp topladi.

Yol Kenarindaki Atiklardan Rahatsiz Olan Iki Ögrenci Kollari Sivadi, 160 Kilogram Çöp Topladi


Kastamonu Üniversitesi’nde egitim gören iki üniversite ögrencisi, Kuzeykent Kampüsü ile Kredi Yurtlar Kurumu’na bagli Seyh Saban-i Veli Erkek Ögrenci Yurdu arasindaki yola atilan çöpleri temizlemek için harekete geçti. Çöplerin temizlenmesi için çalisma baslatan üniversite ögrencileri, yaklasik bir hafta boyunca yol kenarinda ve tarlada biriken çöpleri toplamaya çalisti. Çöplerin yaklasik yüzde 10’luk kismini temizleyebilen ögrenciler, 160 kilogramdan fazla çöpü toplayarak posetlere biriktirdi.

"Bir haftadir çaba sarf ediyoruz"

Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde egitim gören Iran uyruklu Mersat Fegfuri, “Bu çöp yiginiyla mücadele etmek için bir haftadir çaba sarf ediyoruz. Ancak, çöp konteynerlerinin ögrenci yurdu yakinlarina getirilmesi durumunda bu tür çöp birikimlerinin önüne geçilebilir ve doga da temiz kalir” ifadelerini kullandi.

"Ögrenciler ellerinde çöpleri tasimak istemiyor"

Çöplerin gelisigüzel çevreye atildigini söyleyen Mersat Fegfuri, “Özellikle ögrenciler, çöplerini yere atiyor. Bizler de bu çöpleri toplamak için seferberlik baslattik. Kastamonu Belediyemizden ricamiz yurt ile üniversite arasinda kalan güzergaha bir tane çöp konteyneri konulsun. Ögrenciler ellerinde çöpleri tasimak istemiyor. Bu yüzden de tasimak yerine yere ya da yol kenarlarina atiyor. Eger bu güzergahta çöp konteyneri olursa inaniyorum ki çöplerini buraya atarlar” dedi.



"Çevredeki çöplerden rahatsiz oldum"

Çevreye atilan çöplerden rahatsiz oldugunu ifade eden Mersat Fegfuri, “Ben de bu çevredeki çöplerden rahatsiz oldum. Gönüllü olarak çöpleri toplamaya karar verdim. Belki Kastamonulu degilim ama benim burasi dünyam. O yüzden bu bölgeye dikkat çekmek istedim. Çöpleri yere atmayalim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA