Putin, UAEA Baskani Grossi Ile Bir Araya Geldi

Uluslararasi Atom Enerjisi Ajansi (UAEA) Baskani Rafael Grossi ile görüsen Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, nükleer enerji alaninda dünyanin lider ülkelerinden biri olduklarini belirterek, “Nükleer tesislerin güvenligini artirmak için her seyi yapiyoruz” dedi.

Putin, UAEA Baskani Grossi Ile Bir Araya Geldi
Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Rusya’nin Soçi kentinde Uluslararasi Atom Enerjisi Ajansi (UAEA) Baskani Rafael Grossi ile bir araya geldi. Görüsmeye, Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu (ROSATOM) Genel Müdürü Alexey Likhachev de katildi.

Putin, nükleer tesislerin güvenligine verdigi önemden bahsederek, “UAEA ile aktif isbirligimizi sürdürüyoruz. Biz dünya genelinde bu alanda tartismasiz liderlerden birileri olmaya devam ediyoruz. Sadece nükleer enerjiyi isletmekle kalmiyor, ayni zamanda onu aktif olarak gelistiriyor ve çevre dostu bir enerji türü olarak görüyoruz. Nükleer tesislerin güvenligini artirmak için her seyi yapiyoruz. Çagdas prensiplere dayali yeni enerji santralleri insa ediyoruz” ifadelerini kullandi.

UAEA ile isbirligine deginen Putin, “Bildiginiz gibi uluslararasi alanda bu konuda oldukça fazla çalisma yapiyoruz ve sizlerin yardim ve destegiyle dünyanin birçok ülkesinde çok sayida projeyi hayata geçiriyoruz. Bugünkü toplantinin gündeminde çok hassas ve önemli konularin bulundugunu biliyorum. Biz de elbette bunlari tartismaya ve nükleer enerjiyle bir sekilde iliskimizin oldugu her noktada güvenligin saglanmasi için her seyi yapmaya haziriz” dedi.

Görüsmede konusan Grossi, ise Putin ile yaklasik 2 yil önce St. Petersburg kentinde bir görüsme gerçeklestirdiklerini ve bu görüsme ile güncellenen konulari ele alacaklarini ifade etti.

Grossi daha önce yaptigi açiklamada, Putin ile Ukrayna’dan ilhak edilen Zaporijya’daki nükleer santral ve çevresindeki askeri hareketlilik ile ilgili bir görüsme planladiklarini aktarmisti.
Kaynak: İHA