El Emegi Ürünlerini Pazarda Satan Kadin Esnaf Aile Ekonomisine Katki Sagliyor

Erzincan’da yasayan 47 yasinda ki kadin esnaf 9 yildir pazarda el emegiyle ürettigi gida ürünlerini satarak aile ekonomisine katkida bulunuyor.

El Emegi Ürünlerini Pazarda Satan Kadin Esnaf Aile Ekonomisine Katki Sagliyor
3 çocuk annesi Nermin Potur, 9 yildir pazarda esnaflik yaparak kazanç sagliyor. Aile ekonomisine katkida bulunan Potur, çevresinde ki kadinlara da örnek oluyor. Yaptigi isten memnunlugunu dile getiren Potur, “47 yasindayim 9 yildir bu isi yapiyorum. Çok sükür islerim çok güzel” dedi.

Yaptigi isi diger kadinlara da tavsiye eden Potur, el becerisi olan, gida ürünlerinden anlayan kadinlarin da el emegi ürünler satarak kendilerine ve aile ekonomilerine maddi açidan destek olabileceklerine dikkat çekti. Potur, “Pazar da az sayida kadin var. Kadinlarimiz, kendi paralarini kendileri kazansin. Kendi yaptiklarini satan daha çok kadin olsun. Ben kendi parami kendim kazandigim için emeklerimin sonucunda çocuklarimin ihtiyaçlarini giderdigim için çok mutluyum” seklinde konustu.

Büyük özveriyle çalisan Potur, 8- 9 yildir daimi müsterilerinin oldugunu kaydederek, bu isi uzun yillar yaptigini ve müsterilerinin çok memnun oldugunu aktardi. Potur, “Ürünlerim temiz ve güvenilir oldugu için müsterilerim tereddüt etmeden aliyor. Ürünlerim lezzet açisindan çok güzel. Çok begeniyorlar çorbalarimi. Bazi günler öyle oluyor ki tezgâhimi bitirerek eve dönüyorum. Pazarda, pilavlik eriste, çorba kesimi, üçgen kesme makarna, peynirli makarna, renkli makarna, tursu, gül reçeli, kaysi reçeli, kaysi kurusu satiyorum. Sosyal medya üzerinden de börek, baklava, zeytinyagli sarma yapip satiyorum” ifadelerini kullandi.

Isini severek yaptigini belirten Potur, “Bütün ürünlerim benim el emegim, evimde kendim yapiyorum. Kendim açiyorum, kesiyorum kimseden destek almiyorum. Daha sonra da burada satis yapiyorum. Çok zorluk çekerek bu asamaya geldim ama çok sükür” diye konustu.

Evinin bir kismini ürettigi ürünlerin hazirligi için kullanan Potur, kendi ayaklari üzerinde durabilmenin mutlulugunu yasiyor.
Kaynak: İHA