EBYÜ Öncülügünde Yürütülecek Projeyle Ögrenciler Fen Bilimleri Dersinde Basariyi Elde Edecek

Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi (EBYÜ) öncülügünde hazirlanan, yurt içi ile yurt disi ortaklarinin bulundugu ve Türkiye Ulusal Ajansi tarafindan kabul gören projeyle ögrenciler Fen Bilimleri dersinde basariyi elde edecek.

EBYÜ Öncülügünde Yürütülecek Projeyle Ögrenciler Fen Bilimleri Dersinde Basariyi Elde Edecek
Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi (EBYÜ) Egitim Fakültesi Temel Egitim Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Dilek Ilhan Beyaztas yürütücülügünde hazirlanan “Would You Mind-Set?” isimli Erasmus + projesi Türkiye Ulusal Ajansi’ndan kabul alarak büyük bir basariya imza atti. Kabul edilen projeyle ögrenciler Fen Bilimleri derslerinde basariyi elde edecek.

“Bu projeyle ögrencilerimiz Fen Bilimleri dersinden artik korkmayacaklar”

Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi (EBYÜ) Egitim Fakültesi Temel Egitim Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Dilek Ilhan Beyaztas, kabul edilen ve 250 bin euroluk bütçeli proje hakkinda bilgiler vererek ilerleyen süreçte ögrencilerin Fen Bilimleri dersine ilgilerinin artacagini belirtti.

Beyaztas IHA muhabirine yaptigi açiklamada su ifadeleri kullandi: “Projemiz, 147 basvuru arasindan seçilen 7 projeden birisi. Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi çerçevesinde kazanilan ilk proje. 250 bin euroluk bir bütçeye sahip. Projemizde, Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Erzincan MEB, ve bizimle birlikte 5 ortak var. Ayrica yurt disindan da Italya, Ispanya, Finlandiya’dan 3 ortagimiz var. Toplamda 8 ortakla yürüttügümüz bir çalisma. Çalisma çerçevesinde biz özellikle ortaokul ögrencilerinin Fen Bilimleri dersinde ki basarilarini artirmayi hedefledik. Bunu gerçeklestirmek için de projemizin basi olan ‘Would You Mind-Set?’ basligi altinda çocuklarin zekayi algilayis özellikleri üzerinde ki olumlu ya da olumsuz özelliklerini belirleyip, özellikle olumsuz algilamalari olan ögrencilerin yaklasimlarini degistirmeyi ve ayni zamanda özellikle basariya ulasma noktalarinda izlemeleri gereken yollari olusturmayi hedefledik. Bunun için 1 yillik bir hazirlik sürecimiz olacak 8 ortakla birlikte. Ayarlamalar yapildiktan sonra Erzincan’da Fen Bilimleri dersine giren 10 ögretmeni egitecegiz. Egittigimiz bu ögretmenlerin siniflari üzerinden en az 300 ögrenciye ulasmayi planliyoruz ve bu ögrencilere yaklasik 2 ay bir egitim verecegiz. Bu çocuklarin zekayi daha dogru algilamalari konusunda çalismalar yapacagiz. Dogru hedef koyma, çaba nasil harcanir? nasil ders çalisilir? hedefe nasil ulasilir? basariya nasil ulasilir? hata yapmanin zevkine nasil varilir? hatalardan nasil dönülür? seklinde çalismalarimiz olacak. Sonunda biz bunlari degerlendirecegiz. Degerlendirme sonucundan sonra bir sonra ki dönemde bunu yayginlastirma çalismalari yapacagiz. Bu çalismalar yalnizca Erzincan’da olmayacak. Ankara’da, Van’da da olacak. Her zaman yurt disi ortaklarimiz Italya, Ispanya ve Finlandiya’da bu çalismalari yürütecek. Bu projeyle ögrencilerimiz fen derslerinden artik korkmayacaklar, basari onlarin elinde artik”
Kaynak: İHA