Arnavutköy'de Mevlit Yemeginde Onlarca Kisi Zehirlendi

Arnavutköy’de asker mevlidinde dagitilan yemegi yiyen çok sayida vatandas zehirlendi. Rahatsizlanan vatandaslar, ambulansla Arnavutköy Devlet hastanesine kaldirildi.

Olay, aksam saatlerinde Arnavutköy Durusu Mahallesi Uguralp Sokak’ta meydana geldi. Iddiaya göre ögle saatlerinde oglu askere gidecek olan bir vatandas, komsularini mevlit yemegine davet etti. Mevlide gelip dagitilan yemekten yiyen vatandaslardan bazilari birkaç saat sonra rahatsizlanmaya basladi.

Ihbar üzerine olay yerine çok sayida saglik ekibi sevk edildi. Zehirlenen vatandaslar, ambulanslarla Arnavutköy Devlet Hastanesine götürüldü. Aralarinda kadin ve çocuklarin da bulundugu yaklasik 50 kisinin ambulansla hastaneye götürüldügü ögrenildi.

Konu ile ilgili konusan mahalle sakini Tarkan Yalçin, ”Yegenimin asker gecesini yapiyorduk. Mevlit okuttuk. Burada bir yemek verdik. Bu yemekten dolayi zehirlenme olmus. Su an hastanedeyiz. Tüm yaralilar su an iyi. Sadece mide bulantisi ve kusma oldu. Hepsinde etki göstermemis. Bünyesi zayif olan kisilerde etki göstermis. Doktorlar ile konustuk. Su an da herhangi bir sikinti yok” dedi.

Yemekten sonra rahatsizlanan Bahar Çayir ise, “Biz de komsuyuz. Komsumuzun asker mevlidine gittik. Ben bir de mide ameliyatliyim. Yemegi 2-3 kasik yedim ama zehirlenmisim. Çok sükür simdi iyiyiz. Yemekte tavuklu pilav ve helva vardi” diye konustu.

Olayi anlatan bir baska mahalleli Ahmet Hundi, “Asagi yukari 50 kisi rahatsizlandi. Mevlidi yapan teyzem, pilavi kendilerinin yaptigini ama tavugu cuma günü aldiklarini söyledi.

Dolaba koyduktan sonra kaynatip pilavin üstüne koymuslar. 16.00 siralarinda yediler. Aksam saatlerinde belirtiler basladi.

Kusma, ishal gibi belirtiler oldu. Çogunda fazla bir sey yok ama durumu agir olanlar da var. Doktorlarimiz ilgileniyor. Allah razi olsun” dedi.

Kaynak: İHA