Varto'da Ilk Kez Bir Kadin Muhtar Adayi Oldu

Mus’un Varto ilçesinde ilk kez bir kadin, muhtar adayi oldu.

Varto'da Ilk Kez Bir Kadin Muhtar Adayi Oldu


Mus’un Varto ilçesine 20 kilometre mesafede bulunan 30 haneli ve 150 nüfuslu, 70 seçmenin oy kullanacagi Çallidere köyünde bir kadin, muhtar adayi oldu. Böylelikle Varto ilçesinde ilk kez bir kadin muhtar adayi seçime girecek. 27 yasindaki Bahar Incesu köyde muhtar adayi olan bir erkege karsi adayligini ilan etti. Köyün önemli sorunlarini çözmek üzere aday oldugunu ve oy pusulasinda yapilmasi istenen islemi ve diger seçimle ilgili bilgileri almak üzere Ilçe Seçim Kuruluna gelen Incesu, yetkililerden seçimle ilgili bilgi aldi.

Muhtar olma hayalini gerçeklestirmek isteyen 27 yasindaki Bahar Incesu, ailesinin de onayini aldiktan sonra 31 Mart 2024 tarihinde yapilacak olan mahalli idareler seçiminde Mus’un Varto ilçesi, Çallidere köyünden muhtar adayi oldugunu söyledi.

Ilkokul mezunu ve bekar olan Incesu, iki ay boyunca köy merkezinin yani sira köye bagli bir mezrada yasayan vatandaslari da tek tek ziyaret ederek, vaatlerini anlatarak destek istedigini dile getiren Incesu, “Ben Varto’da ilk kez bir kadin olarak 31 Mart 2024 seçimlerinde muhtar adayi olmaya karar verdim. Kendi aleminde onayini aldiktan sonra köyde karsimda olan tek erkek adaya karsi adayligimi koydum. Ben simdilik seçimle ilgili olan sikintilarimi gidermek üzere ilçe seçim kuruluna geldim. Seçimde sikinti yasamamam içinde gerekli tedbirlerimi aldim. Köyümüzde hayvancilik yapmaktayim. Köyde gerekli ilgili kurumlarla görüsüp gençlere devlet tesviklerini getirmek üzere çalismalarimi yapacagim. Köydeki tüm sorunlarin üstesinden gelmeye çalisacagim" dedi.



"Köyümüzün yolu olmadigi için aday oldum"

Ben kendim mezrada oturmaktayim. Yillardan beridir gelen adaylarimiz ve muhtarlarimiz köyümüzün yolunu yapmadiklari için özellikle bahar ve sonbahar aylari olmak üzere yolumuz kullanilamaz durumdadir. Özellikle aday olmamda bu yolun sayesinde oldu. Bu dönemde hala sirtimizla köye yük tasimak zorundayiz. Yani hele hele ihtiyarlarimizin sirtindaki yükü gördügümde sahsen çok üzülüyorum. Ben kazansam öncelikli sorunlarimdan biri olan yolun yapilmasi için çalismalarimi yapacagim. Karsimdaki adayi yüzde yüz yenecegimi biliyorum. Köylülerimim tamami benim bu cesaretimden dolayi beni takdir ediyorlar. Seçimi kazanir kazanmaz ilk vaatlerimim arasinda bulunan yolu yapmaya söz verdim ve yaptiracagim. Bu konu dada sizlerden ve büyüklerimden destek bekliyorum" diye konustu.



"Ilkbaharla birlikte Çallidere köyüne muhtar ’Bahar’ gelecek"

Çallidere köyünde yapilacak olan seçimde yaklasik olarak 70 seçmenin oldugu ifade eden Incesu, "Ben mezrada oturmaktayim. Mahalli idareler seçiminde aday oldum hem bahar ayi olmasi ile birlikte hemde ismimin Bahar olmasi nedeniyle baharla birlikte Çallidere köyüne bahar gelecek diyorum. Beni bu konuda basta destekleyen aileme ve bana oy verecek tüm seçmenime simdiden tesekkür ederim" dedi.



"Gençlere yol göstermek için aday oldum"

Köydeki gençlerin önünü açmak için, kendilerine öncü olmak için aday oldugunu ifade eden Incesu, "Gençlerimizin hemen hepsi issiz. Bunlarin kendisi hayatlarini idame edebilmeleri için devletin tesviklerinden yararlanmalari konusunda kendilerinin hayvancilik yapmalari için tesvik almalari konusunda yardimci olacagim. Bunun disindaki önemli isleri de gençlere yaptirmak için gerekli çalismalar yapacagim. Özellikle yaslilarimiz için elimden gelen hizmetler neyse, neyi gerektiriyorsa onlari yapmak ve onlarin rahatlarini saglamak için gerekli çalismalarimi yapacagim. Bana destek olacak tüm insanlara simdiden tesekkür ederim" seklinde konustu.

Kaynak: İHA