Aydinli Gelin Ikinci Dönemde Köyün Tek Muhtar Adayi Oldu

Mardin’e 34 yil önce gelin gelen ve muhtar seçilen Yasemin Düzce, 31 Mart yerel seçimlerinde Artuklu ilçesine bagli Çukuryurt Mahallesi’nin yeniden tek muhtar adayi oldu.

Aydinli Gelin Ikinci Dönemde Köyün Tek Muhtar Adayi Oldu
Çukuryurt Mahallesi’nde ikinci dönem muhtarligina hazirlanan Yasemin Düzce, 1990 yilinda Aydin’dan buraya gelin geldigini söyledi.

Düzce, "Ilk amacim köydeki kiz çocuklarini okutmakti. Bir okuma yazma kursu açtim. O zamanlar terör sorunu yüzünden basladigimiz isimiz yarim kaldi. Bu köy için elimden gelen her seyi yapmak istedim. Emekli olunca esim ile birlikte köye yerlesme karari aldik. O zamanlar köy halkinin istemesi ile adayligimi koydum ve bundan 5 sene önce bu köye muhtar olarak seçildim. Bütün köy halki çok sevindi çok memnun kaldilar. Ikinci dönem için de tekrardan köy halkinin istemesi ile muhtar adayligimi koydum" ifadelerini kullandi.

Gümrük memurlugu görevinden emekli olduktan sonra köye yerlesen ve geçen dönem muhtarlik yapan 1 kiz annesi Yasemin Düzce, muhtarlik yaptigi süre içende köyde birçok eksikligi giderdigini dile getirdi. Düzce, "Belediyenin destekleri ile okulumuzun bahçesine parke yaptik. Basketbol ve voleybol sahalari kurduk. Köyümüzün birçok noktasina parke dösedik. Çevre köylerin hiçbirinde internet yokken bizim köyümüze internet getirdik. Sifirdan camimizi insa ettik köy halkimizla birlikte. Alt tarafini taziye evi yaptik. Taziye evimizde sedir yok. Sedir getirmek için ugrasiyoruz. Köyümüzün en büyük sikintilarindan biri de içme suyu, bunun için de çalismalarimiza devam ediyoruz. Sokak aydinlatmalarimizi yeniledik. Daha yapmak istedigimiz birçok sey var bunun için de hem sabir hem de maddiyat gerekiyor. Elimizden geleni tekrardan yapacagiz" dedi.

Kaynak: İHA