Adiyaman'daki Korkutan Yatakhane Yangini Söndürüldü

Adiyaman’da kalici konutlarin yapildigi bölgede isçilerin kaldigi 3 katli konteyner yatakhanede çikan yangin kontrol altina alinarak söndürüldü. Yatakhanede kalan 461 isçi yara almadan kurtulurken olay yerinde sogutma çalismalari devam ediyor.

Adiyaman'daki Korkutan Yatakhane Yangini Söndürüldü


Edinilen bilgilere göre, Adiyaman merkez Karadag Ormanlik alan yakinlarinda yapimi devam eden kalici konutlarin bulundugu alanda 461 isçinin kaldigi 3 katli konteyner yatakhanede yangin çikmis ve olay yerine çok sayida itfaiye ekibi, saglik ekibi ve jandarma ekibi sevk edilirken isçiler ise korku ve panik içerisinde yatakhaneden disari kaçmisti.

Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yogun çalismalari sonucunda alevler güçlükle kontrol altina alinarak söndürüldü. Olay yerine daha sonradan vali yardimcilari ve Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Hikmet Uz ile birlikte gelen Adiyaman Valisi Osman Varol, olay yerinden bilgiler alarak incelemelerde bulundu.

Her hangi bir yaralinin ve can kaybinin olmadigini belirterek açiklamalarda bulunan Vali Osman Varol, “Maalesef üzücü bir yangin meydana geldi. Bir firmamizin yatakhane bölümünde çatidan elektrikten kaynaklandigini düsündügümüz, suan yapilacak incelemeler sonucunda kesinlesecek bir yangin baslangici oluyor. Yatakhanelerde toplam 461 isçimiz kaliyor fakat yanginin baslamasiyla beraber çok hizli bir sekilde güvenli bir sekilde hepsi tahliye edildi. Suan her hangi bir yarali yada can kaybi söz konusu degil. Ayrica isçilerimizin tamami santiye alanindaki diger yatakhanelere yerlestirilmis durumda. Yangin tamamen söndürüldü ve kontrol altina alindi, suan sogutma çalismalari devam ediyor. Geçmis olsun diyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA