Jeoloji Mühendisleri Maden Ocaklari Denetlemesinin Jeoloji Mühendisleri Odasina Verilmesini Istiyor

Jeoloji mühendisi Fahri Çelik, son yasanan Erzincan’ndaki maden faciasinin ardindan maden ocaklarinin denetlemesinin Jeoloji Mühendisleri Odasina verilmesini istediklerini belirtti.

Jeoloji Mühendisleri Maden Ocaklari Denetlemesinin Jeoloji Mühendisleri Odasina Verilmesini Istiyor
Jeoloji mühendisi Fahri Çelik, Türkiye’de maden alaninda güzel çalismalar yapildigini belirterek, madenlerin denetlenmesinin Jeoloji Mühendisleri Odasina verilmesinin daha uygun olabilecegini söyledi.

Jeoloji Mühendisleri Odasi’nin alt yapi olarak çok iyi bir konumda oldugunu ifade eden Çelik, "Fay hatlariyla, heyelanla, dere yataklariyla ilgili tüm bilgiler mevcuttur. Devletimizden maden ocaklarinin tüm denetleme isinin Jeoloji Mühendisleri Odasi’na verilmesini talep ediyoruz. Özellikle en son Erzincan’da toprak kaymasi olmus ve oradaki çalisan isçiler toprak altinda kalmistir. Bu olayin bir daha yasanmamasi için ocaklarin denetleme isini yapmak istiyoruz. Maden ocaklarinin denetlenmesini tipki makine mühendisleri ve belediyenin ortak asansör denetlenmesi yaptiklari gibi biz de maden ocaklarinin denetlemesini talep ediyoruz. Odamiza kayitli 20 bin mühendis bulunmaktadir. Jeoloji mühendislerinin yaptiklari denetimler sayesinde toprak kaymasini önleyebiliriz. Bu yüzden denetim talep ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA