Düzce'nin 50 Yillik Ihtiyaç Karsilanacak

Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, Devlet Su Isleri ve Iller Bankasi kaynaklari ile yürütülen 2 ayri proje ile sehrin içme suyu sorununu kökten çözeceklerini söyledi. Sehrin gelecek 50 yili öngörülerek hazirlanan projelerde, ana isale hatlari degistirilirken, yeni su kaynaklari üzerinde regülatörler ve yeni bir aritma tesisi insa ediliyor.

Düzce'nin 50 Yillik Ihtiyaç Karsilanacak
Düzce’de içme suyunda özellikle yogun yagislar sonrasi yasanan kesinti, basinç ve kirlilik sorunlarini kökünden çözmek üzere Düzce Belediyesi tarafindan proje hazirlanirken, bütçeler de olusturuldu.

Düzce Belediye Baskani AK Parti Düzce Belediye Baskan adayi Dr. Faruk Özlü’nün devasa projeleri arasinda yer alan içme suyuna yönelik olarak, DSI tarafindan yürütülen projeyle içme suyu kaynagi sayisi 3’e çikarildi ve ana isale hatlari yenilendi. Yeni kaynaklar üzerinde regülatörlerin insaat çalismalari devam ederken, projede günde 25 bin metreküp su aritma kapasitesi bulunan mevcut aritma tesisinin yetersiz olmasi nedeniyle günlük 130 bin metreküp su aritma kapasiteli yeni bir tesis de insa ediliyor. Ayrica projede 50 bin m3’lük 2 adet su deposu yer aliyor.

Iller Bankasi kaynaklari kullanilarak yapilacak diger proje ise sehir içme suyu sebekesinin tamaminin degistirilmesini öngörüyor. Proje kapsaminda cadde ve sokaklarda su birikintilerini önlemek üzere yagmur suyu hatlarinin yapilmasi da planlaniyor.

“Düzce’nin içme suyu sorunu olmayacak”

DSI ve Iller Bankasi destekleri ile hayata geçirilecek projelerin üzerinde uzun süredir çalistiklarini ve sorunu kökünden çözüme kavusturacaklarini ifade eden Faruk Özlü, “Sehrin içme suyuna iliskin sorunlarini kökünden çözmek için projelerimizi hazirladik. Sehrimizin tek içme suyu kaynagi sayisini 3’e çikariyoruz. Ugur suyunun yani sira Biçki Deresi ve Gürcü Asar derelerinden su alacagiz. Bu dereler üzerinde regülatörler insa ediyoruz. Isale hattimizin tamamini çelik borular ile degistirdik. 130 bin metreküp gün kapasiteli yeni bir aritma tesisi insa ediyoruz. 50 bin metreküplük 2 yeni su deposu insa ediyoruz. Ayrica Düzce’deki 1250 kilometre uzunlugundaki su sebekesinin tamamini degistirecegiz. Aritma tesisinden aritarak sebekeye verdigimiz suyun yüzde 54’ü yollarda kayboluyor. Sebeke delik desik. Yagmurlu havalarda sularimiz çesmelerden çamurlu akiyor. Yüksek katlara su çikmiyor. Tüm bu sorunlari kökünden çözüyoruz. Önümüzdeki 50 yil Düzce’nin içme suyu sorunu olmayacak” dedi.

Kaynak: İHA