Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Depreme Hazirlik Için Kullanilmasi Gereken Kaynaklar Bavul Bavul Dolar Oldu'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Sultanbeyli Ilçe Mitinginde vatandaslarla bir araya geldi. Erdogan, "Ulasimiyla, depreme hazirligiyla Istanbul içler acisi hale gelmistir. Lazim oldugunda ya tatilde ya cumhurbaskani yardimciligi pesinde ya büyükelçilerle Sariyer’de balikta" dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Depreme Hazirlik Için Kullanilmasi Gereken Kaynaklar Bavul Bavul Dolar Oldu'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan Sultanbeyli Ilçe Mitinginde vatandaslarla bir araya geldi. Programa Sultanbeyli Belediye Baskani Hüseyin Keskin, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Murat Kurum, AK Parti Sultanbeyli Belediye Baskan Adayi Ali Tombas ve AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe katildi.



"Gazze’deki mazlumlara her türlü yaptigimiz yardim için mimlendik"

Cumhurbaskani Erdogan, "Geçtigimiz yil yapilan seçimlerde Sultanbeyli milletvekilliginde yüzde 64, cumhurbaskanliginda yüzde 67 oy oraniyla destek verdi. Ahde vefaniz için sizlere tesekkür ediyorum. Buraya gelen insanlarimiz hep sahipsiz birakildi. Bu ilçemiz bir dönem ülkemizdeki hak ve özgürlük gasplarinin adeta sembol yeri haline getirildi.

Sultanbeyli vakur durusuyla bu badireleri geri birakti. Bugün Sultanbeyli Istanbul’un yildizi parlayan ilçelerinden biri olarak kendini istismar edenlere adeta nazire yapiyor. Bizim hikayemizde Sultanbeyli’nin durumuyla farkli degil. Emperyalistlerin uzantilari, vesayetçilere ve darbecilere eyvallah etmedigimiz için önümüze tuzak üzerine tuzak kuruldu. Dünyadan 5’ten büyüktür diyerek küresel sistemin çarpikliklarina itiraz ettigimiz için ambargolara ugradik. PKK, DEAS gibi örgütlere teslim olmadigimiz için pek çok aciyla sinandik. Gazze’deki mazlumlara her türlü yaptigimiz yardim için mimlendik. Milletimizden aldigimiz güçlü hepsinin üstesinden geldik, geliyoruz. Türkiye Yüzyili ayni zamanda Belediyecilik hizmetlerinde yapacagimiz tarihi hamlelerle sehirlerimizin de yüzyili olacak" dedi.



"30 yil önce baslattigimiz yerel yönetim hamlesi maalesef son 5 yildir durmus"

Erdogan, "Istanbul’da 30 yil önce baslattigimiz yerel yönetim hamlesi maalesef son 5 yildir durmus, hatta ibre tersine dönmüstür. Sehri yönetenler Istanbul’dan baska her seyle ugrastiklari için devraldiklari sorumluluklari yönetememislerdir. Büyüksehir Belediyesi’nden ne diyor tam ileri, sen tam gaz geri gidiyorsun. Sultanbeyli’yi hiçbir zaman sahiplenmedin ki. Ulasimiyla, depreme hazirligiyla Istanbul içler acisi hale gelmistir. Lazim oldugunda ya tatilde ya cumhurbaskani yardimciligi pesinde ya büyükelçilerle Sariyer’de balikta. Istanbul’un yönetimi yari zamanli isle olacak degil. Bu sehir hiç kimsenin sahsi ihtiraslari, oyuncagi, finans kaynagi haline getirilemez. Istanbul’a böyle bir zulüm yapilmasina müsaade edemeyiz. Bunun için Yeniden Istanbul diyoruz" dedi.



"650 bin konutu dönüstürecegiz"

Erdogan, "Bu sehrin beklentisi ve ihtiyaci çoktur. Ama bazi öncelikleri vardir. Birinci önceligi depreme hazirliktir. Son dönemde bu konuda bir çaba, proje gördünüz mü? Hayir. Çünkü depreme hazirlik için kullanilmasi gereken kaynaklar bavul bavul dolar oldu ve bir yere götürülüyor. Depreme hazirlik için gereken vakit DEM’le pazarlikta, kazanma degil kaybettirme hirsiyla hareket edenleri yemlemekle harcaniyor. Bilim insanlari Istanbul’u her gün depreme hazirlayin diye ikaz ediyor. Simdi de emin eller Murat Kurum kardesimle ve tüm ilçe belediyeleriyle gerçeklesecek. Önümüzdeki 5 yilda Istanbul’da depreme dayaniksiz yapilarin hepsini dönüstürecek. 650 bin konutun dönüsümünü 5 yil gibi kisa bir sürede tamamlayacak. Istanbul’un ikinci gündemi arti hayati çekilmez hale getiren trafiktir. Mevcut yönetim bizden devraldigi metrolari yapamadigi, yeni metrobüsler alamadigi için sehir adeta kilitlendi. Bir de ne diyor ‘akilli belediyecilik tam ileri’ nasil tam ileri? Istanbul bu sizin zevkinizi çekmek zorunda mi?" dedi.



"Istanbul’u isporta pazarina düsürmek bu sehre ihanettir"

Erdogan, "Sultanbeyli’ye kadar ilerlemedikleri gibi uyduruk sebeplerle hastane önünden geçecek duraklari iptal ettiler. Diger pek çok proje gibi metro hatlarini da ellerine yüzlerine bulastirdilar. Beceriksizliklerini hafriyat alanina çevirdikleri metro hatlarini saymiyorum. Bogaz’in altina yapacagimiz yeni tünelle iki yaka arasindaki rayli sistem geçislerini bir araya toparlayacagiz. Istanbul’un yeni gündemi bu sehrin dezavantajli kesimlerinin sahipsiz kalmasi. Biz Murat Kurum kardesimle merkezi irade de yaptigimiz gibi kimsesizlerin kimsesi olacagiz. Istanbul’un diger anlayisi insani vizyonla çalismasidir. Haliç’i biz temizledik. Istanbul havalimanina faaliyete geçirip, Çamlica Cami’yi yaparak sehre birçok eser kazandirarak bunun adimlarini attik. Biz böyle su andaki belediye baskani gibi degil Cumhurbaskaniniz olarak tüm bakan arkadaslarimla hep beraber bu adimlari attik, atiyoruz, atacagiz. Önümüzdeki dönemde yeniden kendine deger katan böyle bir iradeye kavusacaktir. Istanbul’u kirli pazarliklardan uzak tutmak gerekir. Baska amaçlar için deste deste para savurmak bu sehri üzer. Istanbul’u isporta pazarina düsürmek bu sehre ihanettir. Istanbul’a bu kötülügü yapmamak gerekir. Tüm bunlari ve daha fazlasini 1 Nisan itibariyla hemen hayata geçirmeye baslayacagiz. Bunun için sizlerden 31 Mart’ta sandiklari siki tutmanizi, en küçük bir kayip kaçaga meydan vermemenizi istiyorum" dedi.



"Biz milletimize gitmekte yorulmuyoruz, adeta huzur buluyoruz"

Erdogan, "Bir dönem bizim yanimizda olup bize kaybettirmek için CHP’nin yaninda olanlara itibar etmeyin. Geçtigimiz 2 ayda 52 il ziyareti yaparak vatandaslarimizla bulusarak hasbihal ettik. Çogu zaman bu sayi 60 bini buldu. Biz ister genel seçim ister mahalli seçim olsun tüm seçimlere milletimizle ruberu, yüz yüze gelme firsati olarak bakiyoruz. Haksiz halkçilik, yesilsiz çevre pesinde kosanlar milletimizle aramizdaki muhabbeti elbette anlayamaz. Biz milletimize gitmekte yorulmuyoruz, adeta huzur buluyoruz. Her vatandasimizla aramizda bir gönül köprüsü kurulur. Biz, o gönül vasitasiyla insanimizin derdini anlariz, sevincine ortak olur, heyecanini paylasiriz. Tüm dünya gibi bizim de sorunumuz olan enflasyonun yol açtigi sikintilarin farkindayiz. Sancaktepe’yi kaybedemeyiz, orayi da alacagiz. Aynen yola devam edecegiz. Dünden itibaren kamu bankalarimiz basvuran emeklilerimizin yeni banka promosyonunu ödüyor. Sizler de 2 Nisan’dan itibaren bunu alma imkanina sahipsiniz. Bu emeklerimiz için önemli bir kaynak olacak. Biz Murat Kurum’u bir kenardan bulup getirmedik. Bakanliklarinin disinda bu süreç içerisinde adimlar var mi? Dolayisiyla onlar kayaga gitsin, baska isleri yok" dedi.

Kaynak: İHA