Kütahya Sehir Hastanesi Hasta Kabulüne Basladi

Kütahya, modern ve nitelikli saglik hizmetlerinde yeni bir döneme girdi. Tam donanimli Kütahya Sehir Hastanesi, tibbi cihazlarin test süreçlerinin basariyla tamamlanmasinin ardindan hastalari kabul etmeye basladi.

Kütahya Sehir Hastanesi Hasta Kabulüne Basladi
Hastanenin ilk kabul gününde ziyaret ve incelemelerde bulunan Vali Musa Isin, hastanenin Kütahya’ya kazandirilmasindan duydugu mutlulugu dile getirerek hayirli olmasini diledi.

Ilk kabul gününde ögle saatlerine kadar 500 hastanin islemlerinin tamamlandigini belirten Vali Musa Isin, açiklamasinda su ifadelere yer verdi: “Modern bir tesis insa edildi. Cihazlarin test süreci tamamlandi ve bugün itibariyla hasta kabulüne basladik. Simdiye kadar 500 hastayi kabul ettik. Polikliniklerimizin çogu artik faal durumda. Kütahya halki büyük sabir gösterdi. Sabirlari için tesekkür ederiz. Kütahya’miza ve hemsehrilerimize hayirli olmasini diliyor, emegi geçenlere tesekkür ediyorum. Allah’in izniyle Kütahya Saglik Bilimleri Üniversitemiz bünyesinde 600 yatakli ikinci bir hastane daha insa edecegiz.”

Hastanenin teknik özellikleri ve kapasitesi halkinda bilgiler veren Il Saglik Müdürü Ertugrul Ünkoç, “Tesisimiz 510 yatak kapasitesine sahip olup Yoncali’da fizik tedavi için ayrica 100 yatagimiz mevcut. 180 bin m2 kapali alana sahibiz. 122 poliklinik, müstemilatiyla birlikte 180 odamiz bulunmakta. 510 yatak içerisinde 79’u yogun bakim yatagidir. 20 ameliyathanemiz ile hizmet vermekteyiz” diye konustu.

Bashekim Dr. Hasan Emre Aydin ise hastanenin cerrahi ve dahili branslarda hizmet verecegini, planlanan ameliyatlarin gün içinde gerçeklestirilecegini belirtti.

Vali Isin, hastanedeki vatandaslarla da görüserek saglik durumlari hakkinda bilgi aldi ve geçmis olsun dileklerini iletti.
Kaynak: İHA