Belediye Tas Ocagiyla Yillik 6 Milyon TL Tasarruf Saglayacak

Safranbolu Belediyesi, agrega malzemesi üretmek için hizmete açtigi tas ocagi sayesinde yillik 6 milyon TL tasarruf saglayacak.

Belediye Tas Ocagiyla Yillik 6 Milyon TL Tasarruf Saglayacak
UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde alt ve üstyapi problemlerini tek tek çözen Safranbolu Belediyesi, yaptigi çalismalarda temel malzeme ihtiyacini karsilayacagi tas ocagini da hizmete açti. Agaçkese köyü sinirinda yaklasik 2 milyon TL harcama yapilan tas ocaginda agrega, alt temel ve dolgu malzemesi üretilecek. Toplam rezervi 6 milyon 500 bin ton olan tas ocagi sayesinde belediye yillik 6 milyon TL tasarruf saglayacak.

Alanda incelemelerde bulunan Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse, gazetecilere yaptigi açiklamada tas ocaginin açilmasiyla tarihi kent adina önemli bir is basarildigini belirtti.

Tarihi Çarsi bölgesinin alandan çikarilan tasa ihtiyaci oldugunu ifade eden Köse, “Maalesef bu tas ocagi açilmadan önce çok zorluk çekiyorduk, hatta bulamiyorduk. O yüzden burasi bizim için olmazsa olmazlarimizdan. Bu ocagin artik Safranbolu Belediyesi tarafindan isletiliyor olmasi çok büyük bir nimet ve kazanim olarak düsünüyorum” dedi.

Köse, tesisten çikacak tasla Safranbolu’nun uzun yillar ihtiyaci olan tüm malzemeyi elde edecegini aktardi. Safranbolu’nun 50 yillik bir rezerve sahip oldugunu anlatan Köse, “Buradan çikan tasla Safranbolu Tarihi Çarsisi’nin bütüncül yol projesi hazirlanmisti. Bütün yollarinin birbiriyle uyumlu bir sekilde tas olmasini saglayacak. Safranbolu’ya hayirli ugurlu olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA