31 Mart Yerel Seçimlerine Özel Ankara Ve Istanbul'da Basin Merkezleri Kuracak

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi tarafindan 31 Mart 2024 tarihinde yapilacak Mahalli Idareler Genel Seçimlerini takip etmek isteyen ulusal ve uluslararasi basin mensuplarina yönelik Ankara ve Istanbul’da “Basin Merkezi” kurulacak.

31 Mart tarihinde yapilacak olan Mahalli Idareler Genel Seçimlerinin Türkiye’nin yani sira uluslararasi kamuoyunda da ilgi ile takip edilmesi bekleniyor. Baskanlik tarafindan kurulacak basin merkezleri ile ulusal ve uluslararasi basin mensuplarinin seçime iliskin gelismeleri saglikli ve hizli bir sekilde takip etmelerine katki sunmak amaçlaniyor.

Basin merkezleri gün boyunca, ulusal ve yerlesik uluslararasi basin mensuplari ile seçimleri izlemek üzere yurt disindan gelen uluslararasi basin mensuplarinin kullanimina açik olarak hizmet verecek.

Basin mensuplarina seçim sonuçlarini anlik takip etme imkaninin yani sira teknik altyapi, simültane tercüme ve canli yayin imkâni sunulacak.

Gün boyunca akademisyenler, kanaat önderleri, kamu kurum temsilcileri tarafindan da ziyaret edilecek basin merkezlerinde, ulusal ve uluslararasi basin mensuplari konuklarla röportajlar yapabilecek.

Öte yandan, basin merkezlerinde, Türkiye’nin geçmisten günümüze çok partili siyasi hayati, demokrasi ve seçim tecrübeleri, seçim kampanyalarina iliskin fotograf ve görüntüleri içeren “Türkiye’nin Seçim Tarihi ve Demokrasi Tecrübesi” temali sergi yer alacak. Basin merkezleri 31 Mart Pazar günü saat 14.00’ten itibaren basin mensuplarinin hizmetine açik olacak.

Seçim basin merkezleri Ankara’da Point Hotel Ankara, Istanbul’da ise The Marmara Taksim Hotelde kurulacak.
Kaynak: İHA