Yazar Hayati Inanç Düzcelilerle Bulustu

Düzce Belediyesi Ramazan etkinlikleri dolu dolu sürüyor. Cedidiye Meydani’nda kurulan etkinlik çadirinin son konugu sohbetleri ilgi ile takip edilen Yazar Hayati Inanç oldu.

Yazar Hayati Inanç Düzcelilerle Bulustu
Düzce Belediyesi Ramazan ayi etkinliklerini sürdürüyor. Cedidiye Meydani’nda kurulan çadirda birbirinden ünlü isimleri Düzcelilerle bulusturan Kültür Isleri Müdürlügü ayni zamanda çocuklarin da hosça vakit geçirmesi için çesitli oyunlar düzenliyor, ikramlar veriyor. Her aksam Teravih Namazi sonrasi baslayan söylesi etkinliklerinin son konugu sohbetleri ilgi ile takip edilen Yazar Hayati Inanç oldu. Çok sayida Düzceli’nin takip ettigi söylesisine Düzce’yi övgüleri ile baslayan Inanç sunlari söyledi: “Düzce deyince benim aklima hemen buranin Hafiz yetistiren bir memleket oldugu gelir. Yanlis bilmiyorsam en çok Hafiz yetistiren memleketlerimizden biridir. Ben Düzce ile dünürüm, burali bir delikanliya kiz verdim. O yüzden kendi memleketimdir. Bazi zamanlar özeldir, Ramazan da öyledir. Bazi mekanlar kiymetlidir, Düzce de öyledir. Bazi insanlar da sevimlidir, Düzceliler de öyledir. Bu burada harika bir görüntü var. Gençligi çogunlukta görüyorum. Beni en çok sevindiren gençlerimizin programlarimiza, kendi kültür ve inançlarina olan ilgisidir.”

“Biz ayni kitaba bas egdik, kardesiz”

Program sonrasi yaptigi açiklamada Düzce’ye yakinligini yineleyen Inanç, Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü’ye tesekkür ederek; “Düzce’ye ne zaman gelsem bu heyecan firtinasi ile karsilasiyorum. Su mübarek Ramazan gününde mümtaz bir günde mümtaz insanlarla bir arada olmanin bahtiyarligini yasiyorum. Rahmetli Cemil Meriç ‘bizler ki ayni kitaplara bas egmisiz. Bizden ala kardes mi olur?’ derdi. Faruk Bey de bende öyle bir deger tasiyor. Gördügüm kadariyla da çok seviliyor burada. Bu güzel gecede emegi olanlara tesekkür ediyorum. Cenab-i Allah hayirli basarilari artirarak sürdürsün, yüzü ak olsun kendisinin ve Düzcelilerin” dedi.

Ramazan etkinlik çadirindaki bulusmalar birbirinden özel isimlerin katilimi ile devam edecek.
Kaynak: İHA