Maltepe'de Daha Önce Bildirilmesine Ragmen Tedbir Alinmayan Sokaktaki Yol Çöktü

Maltepe Gülensu Mahallesi’nde daha önce ilgililere bildirilmesine ragmen tedbir alinmayan yol çöktü. Mahalleli, yasanan olaya ve yetkililere tepki gösterdi.

Maltepe'de Daha Önce Bildirilmesine Ragmen Tedbir Alinmayan Sokaktaki Yol Çöktü
Maltepe Gülensu Mahallesi Gazi Sokak’ta saat 18.30 sularinda iddiaya göre daha önceden belediyeye bildirilmesine ragmen tedbir alinamayan yol bir anda çöktü. Ihbar üzerine olay yerine zabita ekipleri sevk edildi. Yetkililer olay yerine güvenlik seridi çekerek tedbir aldi. Mahalleli ise daha önceden bildirilmesine ve bu alanda haber çalismasi yapilmasina ragmen yolda tedbir alinmamasina tepki gösterdi.

Yolun çökmesi sonucu yolun asagisinda bulunan gecekondunun çatisinda hasar meydana gelirken olay aninda yolda ve yol kenarindaki evlerin içerisinde birinin olmamasi olasi bir faciayi önledi. Yol kenarindaki evlerin daha önce tedbir amaçli tahliye edildigi ögrenildi.

"2-3 senelik sikayetler olmasina ragmen vatandaslarin sikayeti kale alinmamis"

Konuyla ilgili konusan Gülensu Mahallesi muhtar adayi Gülten Dokuyan, "Ben olay olduktan sonra geldim ama daha önce bu yoldan geçtigimizde burayi kapatmislardi. Yaklasik 2 aydir burasi kapali etrafi çevrilmis ama yapilmis durumda degil. Bu yolun sorunu 2-3 senedir devam ediyor. Iki üç senelik sikayetler olmasina ragmen ne yerel belediyeden bir çözüm üretilmis ne buraya istimlak duvari yapilmis, hiçbir sey yapilmamis, vatandaslarin sikayetleri bile kale alinmamis aslinda. Birkaç gün önce buraya yolda çatlaklar oldugu için asfaltlama yapmislar. Bu asfaltlamayla beraber yol yeniden çökmüs. Iyi ki çocuklar yokken bu olay gerçeklesmis. Can kaybi olmadi, ama yolun altindaki gecekondularin çatisi zarar görmüs durumda. Muhtemelen disaridan da bir zarar görmüstür. Bosaltma karari alinmis. Burada hem yerel belediyelerin vatandaslarin sikayetlerine ne kadar duyarsiz kaldigini hem de muhtarliklarin mahallenin sorunlarini çözmek adina duyarli davranmadigini buradan görmüs oluyoruz" dedi.

Kaynak: İHA