Fatih'te 16 Yasindaki Kendal'in Ölümüne Iliskin Davada Bir Saniga Müebbet Hapis Cezasi

Fatih’te rastgele açilan ates sonucu basina kursun isabet eden 16 yasindaki Kendal Yildiz’in ölümüne iliskin davada karar çikti. Mahkeme, 1 sanigi müebbet hapis cezasina çarptirdi.

Fatih’te 19 Kasim 2022’de motosikletli 2 kisiden birinin rastgele açtigi ates sonucu basina kursun isabet eden 16 yasindaki Kendal Yildiz’in ölümüne iliskin dava karara baglandi. Istanbul 4. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada tutuksuz sanik Yunus Emre Aydin, tutuklu sanik Baris Gündüz ve taraflarin avukatlari hazir bulundu.

Esasa iliskin mütalaaya karsi savunma yapan sanik Yunus Emre Aydin, “Mütalaaya katiliyorum. Bir diyecegim yoktur. Beraatimi talep ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Kimseyi öldürmek veya yaralamak gibi bir niyetim yoktu”

Durusmada pisman oldugunu belirterek savunma yapan sanik Baris Gündüz ise, “Daha önceki savunmalarimi tekrar ederim. Kimseyi öldürmek veya yaralamak gibi bir niyetim yoktu. Sadece korkutmak için ates ettim. Beraatimi talep ediyorum” seklinde konustu.

Sanik avukati da mütalaaya katilmadiklarini belirterek, “Bir kastin olup olmadigi mütalaada belirtilmemis. Adli Tip Kurumu raporuna baktigimizda sonuç kismina atesli silahla yaralama oldugu, uzak mesafeden atis yapildigi yazilmis. Bu durum müvekkilimin kastinin ne oldugunu belirtmektedir. Müvekkilim maktul Kendal Yildiz’i tanimiyor ve aralarinda bir husumet yok. Bu davada bir kan davasi söz konusu degil. Müvekkilim hakkinda ceza indirimi ve tahliyesini talep ediyoruz” dedi.

Durusmada son sözü sorulan sanik Aydin, “Arkadasim isteyerek ates etmedi. Havaya ates ettigini ben gördüm. Kazara yasanmis bir olaydir” derken, sanik Gündüz ise son sözünde takdirin mahkemeye ait oldugunu belirtti.



Müebbet hapis cezasina çarptirildi

Kararini açiklayan mahkeme heyeti, sanik Baris Gündüz’ü ‘çocugu kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasina çarptirarak, tutukluluk halinin devamina karar verdi. Sanigin üzerine atili 3 kisiye karsi ‘kasten öldürmeye tesebbüs etmek’ suçundan, suçun yasal unsurlari olusmadigi gerekçesiyle beraatina hükmeden heyet, ‘hakaret’ suçundan müstekilerin sikayetinden vazgeçmis olmasi nedeniyle bu suç yönünden davanin düsmesine karar verdi. Ayrica sanik hakkinda ‘ruhsatsiz silah bulundurma’ suçundan 10 ay hapis cezasi verilirken, bu suçtan hükmün açiklanmasinin geri birakilmasina karar verildi.



1 saniga beraat

Mahkeme ayrica sanik Yunus Emre Aydin’i ‘çocugu kasten öldürmeye yardim etmek’ ve 3 kisiye karsi ‘kasten öldürmeye tesebbüse yardim etmek’ suçlarindan ise bu suçlari islediginin sabit olmadigi gerekçesiyle beraatina karar verdi.

Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi’nca hazirlanan iddianamede, Baris Gündüz’ün arkadasinin kullandigi motosikletle olay günü kaldirimda duran müstekiler Recep Deniz ve Musa Yildiz’a ‘ne bakiyorsun’ diyerek laf attigi, laf atilan müstekilerin ‘sana bakmadim, agabeyimle konusuyorum’ cevabi üzerine süpheli Gündüz’ün, yine ‘ne bakiyorsun’ diye yanit verdigi, bu kez müsteki Mehmet Yildiz’in araya girerek ’senlik bir sey yok, kendi aramizda konusuyoruz’ diye cevap verdigi, aldigi bu cevaba ‘bekleyin siz, geliyorum’ diyen süpheli Gündüz’ün küfürler ederek oradan ayrildigi kaydedildi. Hazirlanan iddianamede, süpheli Gündüz’ün bir süre sonra bu kez süpheli Yunus Emre Aydin’in kullandigi motosikletle olay yerine geri döndügü, ayni cadde üzerinde motosikletle geçtikleri sirada süpheli Gündüz’ün yaninda getirdigi ruhsatsiz silahiyla müstekilerin bir arada bulundugu yere dogru bir el ates ettigi, olay yerinden motosikletle kaçtiklari, Gündüz’ün siktigi kursunun ise kendisiyle herhangi bir tartismasi olmayan ve olay yerine sonradan gelmis oldugu anlasilan 16 yasindaki Kendal Yildiz’in basina isabet ederek ölümüne neden oldugu belirtildi.

Iddianamede süpheli Baris Gündüz’ün ‘çocugu kasten öldürmek’ suçundan agirlastirilmis müebbet hapis, 3 kisiye karsi ‘kasten öldürmeye tesebbüs’, ‘hakaret’ ve ‘ruhsatsiz silah bulundurmak’ suçlarindan da toplam 28 yil 4 aydan 52 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi talep edildi. Süpheli Gündüz’e yardim ettigi öne sürülen süpheli Yunus Emre Aydin’in ise ‘çocugu kasten öldürmeye yardim etmek’ ve 3 kisiye karsi ‘kasten öldürmeye tesebbüse yardim etmek’ suçundan toplam 28 yil 6 aydan 42 yil 6 aya kadar hapis cezasiyla cezalandirilmasi talep edildi.
Kaynak: İHA