Dere Kenarinda Ceketi Ve Takma Disleri Bulunan 65 Yasindaki Adamdan 5 Gündür Haber Alinamiyor

Bitlis’in Hizan ilçesinde 21 Mart’tan beri haber alinamayan 65 yasindaki Nasir Bülbül için arama çalismalari devam ediyor.

Dere Kenarinda Ceketi Ve Takma Disleri Bulunan 65 Yasindaki Adamdan 5 Gündür Haber Alinamiyor
Hizan’a bagli Görece köyünde ikamet eden Bülbül’ün ailesi, 21 Mart’ta kendisinden haber alamayinca durumu jandarmaya bildirdi. Bunun üzerine Jandarma Arama ve Kurtarma (JAK), Bitlis Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD), Hizan Arama ve Kurtarma (HAKUT), Bitlis Arama Kurtarma Dernegi (AKUT) ekipleri, kirsalda ve derede arama çalismalarina devam ediyor. Kadavra köpekleri ve isiya duyarli dronlar ile bölgede taramalar devam ediyor. 65 yasindaki Bülbül’ün ceketi ve ceketinin üzerinde bulunan takma disinin bulundugu bölgede aramalar devam ediyor.

5 gündür yapilan tüm çalismalara ragmen 65 yasindaki Nasir Bülbül’e henüz ulasamadiklarini söyleyen Hizan Arama ve Kurtarma Dernegi (HAKUT) Baskani Serif Ekinci, “21 Mart’ta bizlere gelen bir telefonda Görece köyünde suya kapilan bir vatandasimizin oldugu söylendi. Buna istinaden olay yerine vardigimizda yaklasik 1 kilometrelik alanda tarama yaptigimizda, adamin dere kenarinda ceketini, ceketin üzerinde takma dislerini koydugunu gördük. Çalismalarimizi yogunlastirdik, 21 Mart’tan bugüne kadar yaklasik 5-6 gündür tüm arama çalismalarimiza ragmen bulamadik. AFAD, JAK, AKUT, HAKUT dernekleriyle yürüttügümüz çalismalarimiz devam ediyor” dedi.

Kaynak: İHA