Bakan Isikhan Açiklamasi 'Kisi Basi Milli Gelir Tarihin En Yüksek Seviyesine Geldi'

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan, Kapakli Belediyesi’nde is insanlariyla bir araya geldi. Isikhan, kisi basi milli gelirde tarihin en yüksek seviyesine geldiklerini ifade etti.

Bakan Isikhan Açiklamasi 'Kisi Basi Milli Gelir Tarihin En Yüksek Seviyesine Geldi'
Bakan Isikhan, cadde üzerinde esnaf ve vatandas ziyaretlerini tamamlamasinin ardindan Kapakli Belediyesi’nde is insanlariyla ‘Türkiye Yüzyili’nda Çalisma Hayati Bulusmalari’ adli toplantiya katildi.



“Her alanda gelistirmeye devam edecegiz”

Burada bir konusma yapan Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan, "Neredeyse her gün bir baska ilimizde vatandaslarimizla milletimizle bir araya gelmeye devam ediyoruz. Rabbim güç verdikçe de vatanimizin her karis topragini adim adim gezmeye 81 il, 922 ilçemizin tamamini Türkiye Yüzyili’na hazirlamaya devam edecegiz. Tekirdag, gerek tarimi, gerek sanayisi, endüstrisi, ticaretiyle hem ülkemiz hem de dünya için büyük önem tasiyan sehirlerimiz arasinda yer aliyor. Binlerce yildir, medeniyetlere ev sahipligi yapmis, üretimin alin terinin yurdu olmus bir yer burasi. Masallah Tekirdag’in büyük bir potansiyel var, Tekirdaglilarda muazzam bir dinamizm var. Bu noktada sizlerin fikirleri ve önerileri bizler için, sehri yönetenler için yol gösterici olmalidir. Bizler; devlet millet el ele yürümenin, ülkemizi ve milletimizi birlikte büyütmenin en güzel örneklerinden birisini Tekirdag’da ortaya koyalim istiyoruz. Çalisma hayatindan sosyal güvenlige kadar inisiyatif aldigimiz her konuda her daim sizlerle istisareyi, iletisimi, diyalogu ön planda tutmaya devam edecegiz. Birlik ve beraberlik ruhuyla, basta çalisma hayati olmak üzere Türkiye’yi küresel anlamda hak ettigi konuma tasiyacak her alanda gelistirmeye devam edecegiz. Biliyorsunuz 2023 yilinda Türkiye ekonomisi yüzde 4,5 büyüme ile AB ülkeleri arasinda en çok büyüyen ülke oldu. Dolar bazinda milli gelir, Türkiye tarihinde ilk kez 1 trilyon dolari asti. Kisi basina Milli Gelir de, 13 bin 110 dolarla, tarihin en yüksek düzeyini gördü. Bu hafta 2023 yili isgücü verileri açiklandi. 2023 yilinda issizlik orani bir önceki yila göre 1 puanlik azalisla yüzde 9,4 seviyesine geriledi. Issiz sayisi 2023 yilinda, bir önceki yila göre 318 bin kisi azalarak 3 milyon 264 bin kisiye geriledi. Toplam issizlik orani ve genç issizlik orani son 10 yilin en düsük seviyesine geldi. Hem kadin, hem genç, hem de toplam istihdam orani ve isgücüne katilim orani son 21 yilin en yüksek düzeyine yükseldi. Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan liderliginde bu yüzyili; emegin, üretimin, çalismanin yüzyili yapacagiz insallah. Bunu nasil gerçeklestirecegiz? Tabi ki sizlerle” dedi.



"Bayram ikramiyelerini yüzde 50 artirdik”

Ramazan Bayrami’nda emeklilere ikramiye uygulamasinin ilk kez AK Parti döneminde baslatildigini ifade eden Isikhan, "Biliyorsunuz muhalefetin aklina milletimiz seçimden seçime geliyor. Biz ise her daim imkanlarimiz ölçüsünde, milletimizin yaninda olmaya devam ediyoruz. Geçtigimiz hafta, Sayin Cumhurbaskanimizin açikladigi emekli ve ölüm ayligi hak sahiplerine banka promosyonunu 2017’de biz baslattik. Önümüzde Ramazan Bayrami var. Bayramlarda emeklilerimize bayram ikramiyesi uygulamasini da biz baslattik. Bu yil ikramiyeyi yüzde 50 artirdik. Emeklilerimize bu dönemde Banka Promosyon tutarlarini kamu bankalarinda 2 katina çikardik. Milletimiz pek fark edemeyebiliyor ancak vatandaslarimizin dünyanin en ileri seviyesinde saglik hizmeti almasinin arkasinda da önemli bir harcama var. AK Parti döneminde, SGK tarafindan ödenen ilaç sayisini 3 katina çikardik. Geçtigimiz 1 yilda Sosyal Güvenlik Kurumumuz tarafindan yapilan saglik ve ilaç harcamasi tam tamina 553 milyar lira oldu. Bu çok ciddi bir rakam. Emekli ayliklarina ödedigimiz tutarin yarisina yakinini ayrica saglik harcamalari ve saglik hizmetleri için ödüyoruz. Bunun disinda yine SGK tarafindan son 1 yilda 206 Milyar lira, tesvik ve destek ödemesi yaptik. Son 5 yilda yasadigimiz Pandemiyi, bölgemizdeki savaslari ve asrin felaketini dikkate alirsaniz, vatandaslarimizi asla magdur etmeden hizmetlerimize kesintisiz devam edebildigimizi, bu güçte bir devlet oldugumuzu görürsünüz. Surasi çok önemli; ülkemizin gücü büyük ölçüde yerel yönetimlerimizin gücünden geliyor. Kalkinma yerelden baslar hakikatine istinaden yerelde ne kadar güçlü olursak genel icraatlarimizin de o derece güçlü olacagina inaniyoruz. Çünkü sunu hepimiz çok iyi biliyoruz ki; gelisim, ilerleme ve kalkinma yerelden baslar” diye konustu.

Kaynak: İHA