Mustafa Sentop Açiklamasi 'Millet Ittifaki Recep Tayyip Erdogan Gitsin Üzerine Kuruluydu'

Eski TBMM Baskani Mustafa Sentop, hukukçular ile iftar programinda bir araya geldi. Sentop, "Yeter ki Cumhur Ittifaki kaybetsin AK Parti, MHP kaybetsin sonra ne olursa olsun sonrasi önemli degil. Bunun üzerine kurulu bir siyasi mücadele. 14 ve 28 Mayis’ta yasananlar bunlar oradaki kavganin sebebi bu. Bekledikleri bu. Bursa nasil yönetilecek. Türkiye nasil yönetilecek onu düsünen yok” dedi.

Mustafa Sentop Açiklamasi 'Millet Ittifaki Recep Tayyip Erdogan Gitsin Üzerine Kuruluydu'
Eski TBMM Baskani Mustafa Sentop, eski Basbakan Yardimcisi Hakan Çavusoglu, eski Adalet Bakan Yardimcisi Zekeriya Birkan, AK Parti Genel Baskanvekili Efkan Ala, AK Parti Bursa Il Baskani Davut Gürkan ve Bursa Milletvekilleri Bursa’da Merinos AKKM’de hukukçular ile iftar programinda bir araya geldi.

Programda konusan Sentop, "Sandiklari terk etmeseydik birçok ilimizde ve büyüksehirde bugün belediyeler bizde olmus olacakti” dedi.

Seçimde "Kiliçdaroglu’na oy verip iyi ki kazanamamisiz" diyenlerin oldugunu belirten Sentop, “Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in ve rahmetli Necmettin Erbakan’in da dedigi gibi seçim sandikta kazanilir. Aslinda bunun örneklerini de yakin zamanda çok gördük. Çok kritik noktalarda sandikta kaybettik. Eger sandiklara eskisi gibi bütünüyle hakim olabilseydik, sandiklardaki süreçlerin usulüne uygun yönetilmesini saglayabilseydik, sandiklari terk etmeseydik birçok ilimizde ve büyüksehirde bugün belediyeler bizde olmus olacakti. Mayis ayinda Türkiye’nin yönetimiyle ilgili nihai kararlari milletimiz verdi. 2028’e kadar Türkiye’yi kimlerin yönetecegi belli. Bu seçimde ise yerel yöneticileri belirleyecegiz. Bir taraftan 14 Mayis’ta yenilginin hem 28 Mayis’ta yenilginin hazmini henüz tamamlayamamis olanlar bir daha bunu genel seçim havasina çevirmek için bazi yerlerde gayret gösteriyorlar. Mayis ayinda biz Cumhur Ittifaki olarak seçimlere gittik. Karsimizda da Millet Ittifaki bir ittifak var. Bu ittifaktan simdi eser yok. Önce partiler ittifaktan dagildilar. Sonra da ittifakin içerisindeki partilerin kendi içlerinde bir takim kavgalar, mücadeleler ortaya çikti. Seçimde onlara oy veren birçok seçmen iyi ki kazanamamisiz, Kiliçdaroglu iyi ki kazanamamis diyenler oldu. Tablo ortada ama bunun altinda baska bir sebep var. Millet Ittifaki Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan gitsin üzerine kuruluydu. Sonra ne olursa olsun. Karsilik üzerine kurulu bir ittifak. Simdi onun benzerini bazi yerlerde görüyoruz. Yeter ki Cumhur Ittifaki kaybetsin AK Parti, MHP kaybetsin sonra ne olursa olsun sonrasi önemli degil. Bunun üzerine kurulu bir siyasi mücadele. 14 ve 28 Mayis’ta yasananlar bunlar oradaki kavganin sebebi bu. Bekledikleri bu. Bursa nasil yönetilecek. Türkiye nasil yönetilecek onu düsünen yok” seklinde konustu.

Kaynak: İHA